YouTube retrage adnotările de pe clipuri video

20.03.2017
YouTube retrage adnotările de pe clipuri video

YouTube a anunţat că va renunţa la suportul pentru adnotări, în încercarea de a oferi o experienţă mai bună de utilizare atât în varianta desktop a serviciului, cât şi pe mobil sau alte platforme. Deşi aceste căsuţe de text care ofereau de multe ori link-uri către alte clipuri au fost gândite pentru îmbogăţi capabilităţile player-ului de clipuri video, acestea nu au fost niciodată utilizabile pe mobil, locul din care în prezent vine majoritatea traficului.

Schimbarea va intra în vigoare pe 2 mai, moment după care utilizatorii nu vor mai putea adăuga noi adnotări clipurilor video. Cele care au deja adnotări deja active vor putea să le folosească în continuare. Se pare că utilizarea acestui tip de căsuţe de text a scăzut cu 70% faţă de anii precedenţi, iar YouTube oferă deja o alternativă care funcţionează şi pe alte platforme numită „Cards”. Acestea oferă funcţionalitate similară, însă au un design modern şi funcţionează pe toate platformele.

Statisticile de utilizare YouTube sugerează că majoritatea utilizatorilor nu mai folosesc adnotările, cele mai multe interacţiuni cu acestea fiind realizate fie pentru a le închide individual, fie pentru a le opri complet din setările clipului. Pe lângă Cards, YouTube oferă şi funcţionalitatea End Screen, care afişează pentru utilizatori o selecţie de scurtături personalizată către alte clipuri de pe acelaşi canal de YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult