Blizzard face comerţ cu animale de companie în World of Warcraft

Blizzard, producătorul celui mai popular MMORPG din toate timpurile, World of Warcraft, a făcut astăzi un anunţ care a luat prin surprindere imensa comunitate din jurul jocului. Fanii World of Warcraft vor putea cumpăra pet-uri (animale de companie) pe bani. Este vorba de bani adevăraţi, nu gold-ul din joc.

Cei care vor să cumpere pet-urile pe care Blizzard le are de oferit contracost, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 10 dolari. Achiziţionarea pet-ului nu se face în joc, ci din magazinul online al celor de la Blizzard.

Pet-urile care fac obiectul acestei vânzări nu sunt esenţiale pentru joc şi nici nu participă la lupte PVP ori questuri. Sunt simple animăluţe de companie, cu rol decorativ. Practic, singurul motiv pentru care un gamer ar cumpăra un astfel de pet este orgoliul personal.

Este pentru prima oară când Blizzard vinde elemente din World of Warcraft pe bani reali. Întrebarea care stă pe buzele tuturor fanilor WoW este dacă Blizzard se va opri aici sau va începe să vândă şi alte obiecte, mai importante în joc, precum armură, arme, poţiuni sau enchant-uri. Dacă se va întâmpla asta, World of Warcraft va avea o mare problemă: diferenţa dintre caractere nu se va mai face prin îndemânarea jucătorului, ci prin banii investiţi în iteme valoroase. Ceea ce ar scădea mult din farmecul jocului.

World of Warcraft

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat