Jocul Pokémon Go a fost folosit pentru influenţarea rezultatelor alegerilor din SUA, în 2016

16.10.2017
Jocul Pokémon Go a fost folosit pentru influenţarea rezultatelor alegerilor din SUA, în 2016
Compania Niantic, care dezvoltă Pokémon Go, a confirmat că „părţi terţe” au accesat în mod neautorizat platforma jocului, informează CNN.
 
„Este clar din imaginile pe care le-am primit de la CNN că platforma jocului nostru online a fost accesată şi utilizată abuziv de părţi terţe, în campanii de promovare, fără permisiunea noastră”, a comunicat compania Niantic.
 
„Este important să precizăm că Pokémon Go, ca platformă, nu a fost şi nu poate fi utilizată pentru distribuirea de informaţii între utilizatori prin aplicaţie, astfel că platforma noastră nu a fost folosită. Acest joc necesita utilizarea ecranelor telefoanelor. Unii utilizatori făceau distribuiri pe alte reţele de socializare online, nu prin jocul nostru. Niantic va lua măsurile necesare pe măsură ce va afla informaţii suplimentare”, precizează Niantic.
 
 
Campania serviciilor secrete ruse de influenţare a opiniilor înaintea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016 a utilizat platformele online Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr şi Pokémon Go, arată o investigaţie CNN.
 
Utilizatorii Pokemon Go ar fi fost mobilizaţi să practice jocul în principal în zone în care se înregistraseră incidente asociate agresiunilor poliţiei americane. Utilizatorii primeau instrucţiuni pentru a oferi în jocul Pokemon Go nume identice cu cele ale victimelor presupuselor abuzuri ale poliţiei, cu obiectivul amplificării tensiunilor sociale în Statele Unite.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult