Jocurile de Xbox One vor putea fi afişate în curând pe Oculus Rift

28.11.2016
Jocurile de Xbox One vor putea fi afişate în curând pe Oculus Rift

Microsoft şi Oculus au semnat anul trecut un parteneriat care asigură că fiecare unitate a headset-ului Rift este livrată alături de un gamepad de Xbox One cu adaptor wireless pentru PC. Acest parteneriat va fi fructificat însă luna viitoare şi mai mult, cele două companii dezvăluind o nouă aplicaţie care va asigura redarea jocurilor de Xbox One prin streaming direct pe ecranele headset-ului VR.

Deşi acest lucru nu oferă posibilitatea de a rula jocuri VR pe Xbox One, cei care deţin atât consola, cât şi o unitate Oculus Rift vor putea să experimenteze jocurile într-un mod mai imersiv, imaginile fiind afişate în headset pe un ecran virtual de mari dimensiuni. Această funcţie nu este nouă, fiind deja disponibile diverse aplicaţii pentru Oculus Rift şi HTC Vive pentru a viziona filme într-un cinematograf virtual, însă este prima aplicaţie oficială care oferă streaming pe un headset VR de pe Xbox One.

Aplicaţia va fi lansată pe 12 decembrie exclusiv pe platforma Oculus Store şi va fi disponibilă în mod gratuit pentru toţi utilizatorii. Cu siguranţă însă, parteneriatul între cele două companii nu va fi limitat doar la aceste două iniţiative. Microsoft a confirmat că Oculus Rift va primi suport oficial pe Windows 10 în cadrul platformei VR proprii Windows Holographic, în timp ce următoarea revizie hardware a consolei Xbox One numită momentan Project Scorpio, va oferi suport pentru jocuri în realitate virtuală.

Cele două companii nu confirmă încă dacă Oculus Rift va funcţiona alături de următorul Xbox sau dacă Oculus va realiza un headset dedicat pentru Project Scorpio, însă toate semnele sugerează că vom vedea un dispozitiv Oculus conectat la o consolă Xbox în viitorul nu foarte îndepărtat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult