Masaya Nakamura, „părintele Pac-Man”, a murit la vârsta de 91 de ani

31.01.2017
Masaya Nakamura, „părintele Pac-Man”, a murit la vârsta de 91 de ani

Masaya Nakamura, cel cunoscut ca „părintele Pac-Man”, unul dintre cele mai cunoscute jocuri din istorie, a murit la vârsta de 91 de ani. Nakamura a fondat compania Namco în 1955 şi a ocupat o poziţie onorifică în aceasta până la moarte.

 

Compania a anunţat decesul pe 30 ianuarie, dar Masaya Nakamura a murit pe 22 ianuarie.

Jocul Pac-Man a fost lansat în Japonia în mai 1980, iar la scurt timp a devenit un fenomen care s-a extins rapid la nivel mondial. Acest titlu a ajutat Namco să devină al treilea cel mai mare dezvoltator de jocuri video din Japonia în anii ’80. Adevăratul creator al jocului este Toru Iwatani, un game designer de la Namco. Însă se crede că fără viziunea lui Nakamura, compania şi Pac-Man nu ar fi ajuns niciodată unde sunt astăzi. 

 

 

În Pac-Man, jucătorul trebuie să-l facă pe Pac-Man, un disc galben, să se mişte de-a lungul unui labirint. Scopul este să mănânce toate biluţele încercând în acelaşi timp să nu fie prins de fantome/monştri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult