Microsoft demonstrează noua interfaţă pentru consola xBox One şi suportul multitasking

28.10.2013
Microsoft demonstrează noua interfaţă pentru consola xBox One şi suportul multitasking

Intitulat „Meet Xbox One”, filmuleţul pus la dispoziţie chiar de Microsoft demonstrează noul dashboard pentru consola Xbox One, optimizat pentru divertisment şi lucrul cu mai multe aplicaţii în paralel.

Aşteptată în magazine începând cu 22 noiembrie, consola xBox One a trecut deja prin mai multe modificări la nivel de hardware şi software, aduse în speranţa de a o face mai atractivă în faţa rivalei produse de Sony. Însă consola Play Station 4 este cu 100 dolari mai ieftină şi dispune de un nucleu grafic mai performant, având astfel potenţialul de reda jocuri cu un mai mare nivel de complexitate. Având deja epuizate opţiunile pentru optimizarea performanţelor hardware, Microsoft în cearcă acum să convingă printr-o ofertă cât mai bogată de facilităţi împachetate cu o interfaţă bine realizată.

Cu aspect asemănător ecranului de start din Windows 8, interfaţa rezervată utilizatorilor de console xBox One este adaptată pentru interacţiune cu ajutorul gamepad-ului şi accesoriul Kinect. Alături de comenzi prin gesturi sunt acceptate şi comenzi vocale, spre exemplu pentru a comuta între jocuri şi clip-ul video aflat în redare, sau pagina deschisă în web browser. Tot cu accesoriul Kinect este posibilă înregistrarea de clipuri video cu acţiunea din joc, sau aplicarea de comenzi avansate cum este activarea modului snap-screen, util pentru folosirea a două aplicaţii simultan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult