NVIDIA Shield Portable 2 a fost testată de FTC. Ar putea ajunge pe piaţă foarte curând

12.01.2017
NVIDIA Shield Portable 2 a fost testată de FTC. Ar putea ajunge pe piaţă foarte curând

NVIDIA a prezentat la CES doar o nouă variantă a consolei cu Android Shield TV, însă este posibil ca în viitorul apropiat să aflăm mai multe despre o nouă versiune de Shield Portable, consola portabilă care a dat startul acestei serii de dispozitive. Un prototip al unui Shield Portable 2 a fost depistat în baza de date FTC, comisia de aprobare a electornicelor din Statele Unite, lucru care sugerează că un anunţ este iminent.

Shield Portable a fost lansat în urmă cu aproape patru ani şi a fost prezentat ca o consolă cu Android care beneficiază de butoanele fizice de pe un gamepad obişnuit, care poate de asemenea să ofere acces la întreaga librărie de jocuri de pe un PC echipat cu o placă grafică NVIDIA. Acesta venea echipat cu chipset-ul proprietar Tegra 4 şi promitea grafică îmbunătăţită în jocurile de Android, faţă de dispozitivele portabile disponibile la momentul lansării.

Noile imagini nu descriu un dispozitiv foarte diferit în termeni de design, fiind vorba despre o simplă actualizare la acest capitol, însă hardware-ul intern al lui Shield Portable 2 ar putea oferi celor interesaţi de gaming la purtător motive de upgrade al modelului vechi. Zvonurile sugerează că noua consolă NVIDIA ar putea fi echipată cu unul dintre chipset-urile Tegra K1 sau X1, disponibile deja pe piaţă de mai multă vreme, care vor fi integrate şi în noua consolă Nintendo Switch.

Având în vedere că dispozitivul pare să fie în mare parte gata de lansare, probabil că un anunţ în cadrul Mobile World Congress este iminent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult