(P) Dreamhack Bucureşti alege campionul României la Cosplay

07.03.2014
(P) Dreamhack Bucureşti alege campionul României la Cosplay

DreamHack Bucureşti anunţă concursul oficial: DreamHack Bucharest Cosplay Contest – destinat pasionaţilor de jocuri video, manga, anime, benzi desenate şi cultură geek. Concursul este împărţit în două categorii (individual şi grup) şi se va desfăşura în perioada 26-27 aprilie, pe scena Sălii Polivalente din Capitală, în cadrul celui mai mare eveniment de sport electronic din România: DreamHack Bucureşti 2014.

Prestaţiile participanţilor vor fi jurizate în funcţie de costume, interpretare şi reprezentarea fidelă a personajul ales.

Câştigătorul marelui premiu la categoria individual va pleca într-o excursie la Paris, unde va reprezenta România pe cea mai mare scenă de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo.

Înscrierile în concurs se desfăşoară până pe data de 7 aprilie pe site-ul dreamhack.ro.

Ce înseamnă Cosplay?

Cosplay (costume play) este o artă a spectacolului care presupune purtarea unor costume şi accesorii ce întruchipează un anumit personaj din cultura populară. Deşi cele mai întâlnite surse de inspiraţie sunt: manga, anime, jocurile video, benzile desenate, filmele şi serialele – cosplay-ul poate devansa contextele culturale. Orice entitate a lumii reale sau virtuale care se pretează la interpretare dramatică se poate transforma în sursă de inspiraţie. Fenomenul a cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii 20 de ani şi a devenit un curent important al culturii populare moderne.

DreamHack Bucureşti – cel mai mare eveniment de sport electronic din România

DreamHack Bucureşti se întoarce la Sala Polivalentă din Capitală, pentru al doilea an consecutiv. Timp de două zile, între 26 şi 27 aprilie, Bucureştiul va fi kilometrul 0 al gamingului, atât pentru unii dintre cei mai cunoscuţi jucători profesionişti din întreaga lume, cât pentru pasionaţii de sport electronic din România.

Indiferent dacă participi la DreamHack Bucharest Cosplay Contest sau la competiţiile şi tombolele dedicate spectatorilor, testezi gadgeturi de ultimă generaţie în zona High-Tech, te bucuri de produsele exclusive puse la dispoziţie de Secret Shop sau trăieşti la intensitate maximă meciurile din turneele de eSport – dotate cu premii de zeci de mii de dolari, DreamHack Bucureşti 2014 are ceva de oferit pentru toată lumea.

Japan Expo Paris – cea mai mare scenă de cosplay din Europa

Cel mai mare festival de cultură japoneză şi divertisment din Europa, Japan Expo Paris, îşi sărbătoreşte anul acesta cea de-a 15-a aniversare.

Evenimentul are loc între 2 şi 6 iulie, la Paris-Nord Villepinte Exhibition Center – un spaţiu de 125.000 de m², care anul trecut a găzduit peste 230.000 de participanţi. Activităţile sunt multe şi extrem de variate, de la competiţii de cosplay, prezentări de modă, turnee de jocuri video, demonstraţii de arte marţiale, felurite conferinţe şi vizionări de filme, până la ateliere de creaţie, animaţie, desen sau bucătărie japoneză, concursuri de karaoke şi concerte live cu cele mai populare trupe de rock japonez. De asemenea, Japan Expo găzduieşte an de an invitaţi de seamă: muzicieni, scriitori, designeri, regizori şi producători – reprezentanţi de prestigiu din lumea jocurilor video, manga sau anime.

De-a lungul anilor, cosplay-ul a devenit una dintre cele mai importante atracţii de la Japan Expo Paris. Festivalul (cu un record de 15.000 de cosplayeri în 2013) pune la dispoziţia participanţilor cea mai mare scenă din Europa dedicată în exclusivitate cosplay-ului şi cele mai atractive concursuri. Anul acesta, România va fi reprezentată pe această scenă de marele câştigător al DreamHack Bucharest Cosplay Contest.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News