Primele informaţii despre PlayStation 4

02.04.2012
Primele informaţii despre PlayStation 4

Sony lucrează de ceva timp la un înlocuitor pentru PS3, însă ei au reuşit să ţină presa departe de el. De curând, site-uri specializate pe jocuri au aflat câteva detalii despre consolă. Următoarea Sony PlayStation are numele de cod Orbis. În condiţiile în care recenta consolă portabilă a fost numită PlayStation Vita, nu ne-ar mira dacă Sony ar pătra numele de cod pentru produsul final. Ştim cu siguranţă că vor fi multe capete luminate care vor dezbate denumirea finală a consolei. Personal, pariez pe PS4.

Actualul model Sony PS3

Un alt zvon vorbeşte despre specificaţiile consolei. Aflăm cu surprindere că AMD ar fi producătorul de procesoare şi plăci video ales pentru a oferi componentele. Procesorul va fi de tip x86, iar placa video va avea un nucleu AMD Southern Islands. PlayStation Orbis va fi capabilă să afişeze imagini la rezoluţie 4k (4096×2160) şi să ruleze jocuri în format 3D stereoscopic la rezoluţie full HD. Aceste ultime speficicaţii nu ne miră, fiind upgrade-ul logic pentru actuala consolă PS3.

Sony nu se dezice de practicile sale mai puţin apreciate de fani. Aşa cum jocuri pentru PS2 nu au mai putut fi rulate pe ultimele versiuni PS3, la fel PS4 nu va putea rula titluri PS3. Să sperăm însă că acest zvon nu este adevărat. Pentru a preveni practica vânzării jocurilor, un utilizator care cumpără un titlu în format Blu-ray sau de pe PSN, va fi obligat să-l lege de contul său. Titlul nu va putea fi jucat astfel de pe alt cont.

PlayStation Orbis sau PS4 este aşteptat la finalul anului viitor. Se pare că Sony curtează deja o serie de dezvoltatori majori de jocuri, oferindu-le în avans SDK-ul viitoarei console.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News