Project Shield, o consolă portabilă Android cu ecran de 5″ de la NVIDIA

07.01.2013
Project Shield, o consolă portabilă Android cu ecran de 5

Împreună cu noul chip Tegra 4, NVIDIA a prezentat astăzi şi primul produs care îl foloseşte, iar acesta este ceva mai atipic, fără a fi însă o premieră absolută: o consolă portabilă pentru jocuri care rulează Android.

Denumită Project Shield, consola pentru jocuri de la NVIDIA include un ecran tactil rabatabil cu diagonală de 5” şi rezoluţie HD, oferind astfel o densitate foarte bună de 294 ppi. Acesta este montat deasupra unui gamepad care oferă două joystick-uri analogice, un D-Pad, patru butoane pentru controlul jocurilor şi patru butoane pentru controlul celorlalte funcţii. Carcasa acestuia din urmă găzduieşte întregul ansamblu de componente şi acumulatorul, dotările incluzând un sistem audio stereo, un port HDMI cu ieşire 4K, un port USB, un slot MicroSDHC şi conectivitate wireless.

Bazat pe puternicul chip Tegra 4, Project Shield rulează o versiune nemodificată de Android, o veste bună pentru cei care sunt mai puţin impresionaţi de versiunile particularizate actualizate mereu cu întârziere. Consola oferă acces integral la Google Play Store, la care se adaugă şi exclusivităţile cunoscute din TegraZone şi o modalitate de streaming a jocurilor Windows rulate pe un PC.

Preţul acestei interesante console este momentan necunoscut, aceasta urmând să fie disponibilă începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an în Statele Unite şi Canada. Odată cu Project Shield, NVIDIA a anunţat şi o serie de titluri noi menită să-i fructifice capabilităţile, lista incluzând ARMA Tactics, Blood Sword: Sword of Ruin THD, Dead Trigger 2, Real Boxing şi Sonic 4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News