Rainbrow: jocul pentru iPhone X pe care îl controlezi cu sprâncenele [VIDEO]

25.12.2017
Rainbrow: jocul pentru iPhone X pe care îl controlezi cu sprâncenele [VIDEO]

Apple a investit mulţi bani şi chiar a compromis puţin design-ul de pe iPhone X pentru a integra senzorul Face ID, capabil să recunoască faţa utilizatorului chiar şi în beznă totală. Acesta este însă momentan folosit doar pentru securizarea dispozitivului şi pentru funcţiile Animoji, dezvoltatorii de aplicaţii folosind momentan senzorul doar pentru a îmbunătăţi funcţiile AR deja existente, precum testarea de rame de ochelari folosind camera frontală. Un dezvoltator de jocuri a văzut o oportunitate în senzorul Face ID şi a dezvoltat Rainbrow, jocul pe care îl controlezi cu sprâncenele.

Rainbrow este un joc simplu (şi gratuit), în care jucătorul controlează un smiley face în sus sau în jos. În loc să foloseşti touchscreen-ul pentru mişcări, Rainbrow necesită mişcarea sprâncenelor în sus sau în jos. În funcţie de direcţia aleasă, personajul îşi schimbă şi expresia feţei, fiind mirat când merge în sus şi supărat când merge în jos.

Scopul jocului este destul de simplu. Personajul trebuie să adune cât mai multe steluţe, care apar aleatoriu pe fiecare dintre niveluri, reprezentate vizual în culorile curcubeului (de aici şi numele Rainbrow: rainbow > + eyebrow >). Pentru că simpla colectare a steluţelor era prea simplă, din când în când apar diverse obstacole în mişcare pe fiecare nivel, fiind necesară evitarea lor.

Rainbrow este doar primul joc de acest gen disponibil pe AppStore, însă cu siguranţă vor apărea multe altele în viitorul apropiat. iPhone X este pe piaţă de mai puţin de două luni, iar momentan telefonul se găseşte foarte greu la raft, cererea fiind mai mare decât stocurile pe care poate Apple să le ofere. Odată ce vor exista mai multe dispozitive echipate cu Face ID, vor începe şi dezvoltatorii de jocuri să se concentreze pe realizarea de software dedicat pentru acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult