Steam Machine, PC-ul pentru jocuri propus de Valve are acum o listă cu specificaţii

Steam Machine, PC-ul pentru jocuri propus de Valve are acum o listă cu specificaţii

Promisă împreună cu Steam OS – distribuţie de Linux special adaptată pentru a rula jocuri livrate prin serviciul Steam, Valve Steam Machine este o linie PC-uri cu design personalizat, special adaptat pentru cerinţele pasionaţilor de jocuri. Aflate deja într-un stadiu avansat de dezvoltare, primele exemplare Steam Machine prototip vor fi trimise pentru testare către 300 de utilizatori Steam norocoşi.

Steam Machine, PC-ul pentru jocuri propus de Valve are acum o listă cu specificaţii

Gândit pentru a fi instalat în sufragerie, în locul rezervat în mod normal pentru consola xBox sau PS3, Steam Machine este un PC pentru gaming complet echipat, ce a schimbat carcasa ATX tradiţională cu un înveliş mult mai aspectuos şi mai compact, ce măsoară aproximativ 32x32x16 cm.

În funcţie de bugetul alocat, Steam Machine poate găzdui o platformă Intel cu procesor Core i7-4770, i5-4570 sau o variantă Core i3. Placa video poate un exemplar GeForce GTX 660, GTX 760 sau GTX 780, iar cu 1000 dolari putem opta pentru vârful de gamă GeForce Titan. Memoria RAM totalizează 16GB DDR3-1600, iar pentru spaţiu de stocare avem un hard disk hibrid (SSH) de 1TB, cu 8GB memorie flash. Toate acestea sunt alimentate cu o sursă de 450W certificată 80Plus Gold.

Gamepad-ul proiectat de Valve şi oferit ca accesoriu pentru Steam Machine

Cei care doresc să se afle printre cei 300 spartani beta testeri ai noului Steam Machine, trebuie să parcurgă un aşa numit “Eligibility Quest”, care trebuie finalizat nu mai târziu de 25 octombrie 2013.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult