Unui tânăr chinez i s-au infectat picioarele după un maraton de şase zile de jocuri video la internet cafe

Unui tânăr chinez i s-au infectat picioarele după un maraton de şase zile de jocuri video la internet cafe
Dependenţa de jocurile video rămâne o problemă foarte serioasă în China şi continuă să facă victime în ciuda măsurilor luate de autorităţi. Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost găsit inconştient pe stradă după un maraton de şase zile de jocuri video într-un internet cafe. Băiatul, ridicat de poliţie din apropierea unor şine de cale ferată, avea picioarele infectate grav şi era deshidratat. 
 
După ce s-a trezit la spital, tânărul le-a spus poliţiştilor că şi-a cheltuit toţi banii le internet cafe şi că nu a mai dormit sau mâncat de şapte zile. Când a rămas fără bani, a plecat din local şi a leşinat din cauza oboselii. 
 
Citeşte şi: Compania chineză Tencent cumpără dezvoltatorul jocului Clash of Clans
 
Tatăl tânărului a declarat că acesta plecase de acasă în urmă cu 10 zile şi de atunci nu mai ştia nimic de el. 
 
Doctorii spun că infecţia gravă de la picioare a fost cauzată de căldură, lipsa somnului şi igiena precară. Dacă nu ar fi fost găsit, tânărul ar fi murit, au adăugat medicii. 
 
 
Acesta nu este primul caz grav de dependenţă de jocuri video din China. Un tânăr a trăit şase ani într-un internet cafe, iar o familie a încercat să-şi vândă copiii pentru a face rost de bani pentru jocuri. China a deschis câteva centre de reabilitare pentru cei care suferă de această problemă. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult