Xbox 360 intră la apă

10.07.2007
Xbox 360 intră la apă

Se pare că Xbox 360, consola năbădăioasă a celor de la Microsoft, va suferi o restructurare importantă, trecând la utilizarea unui procesor pe 65 nm , intitulat Falcon, în locul actualei inimi pe 90 nm.

Noul CPU, împreună cu o nouă placă de bază, sunt privite cu mult entuziasm de inginerii americani. După o perioadă grea pentru Xbox 360, confruntată cu probleme hardware complexe (celebrele Red Rings of Death – RROD), noua platformă se speră că va aduce lumina în tabăra consolelor Microsoft. Pe lângă reducerea temperaturii în interiorul Xbox-ului (principala cauză a erorilor RROD), fapt ce va creşte fiabilitatea dispozitivelor, noile procesoare pe 65 nm vin cu performanţe sporite şi preţuri de producţie reduse faţă de cele pe 90 nm.

Xbox

Restructurarea liniei Xbox 360 era aşteptată, Microsoft nemaidorind să facă faţă unor situaţii penibile, precum cea prin care a oferit garanţie suplimentară şi reparaţii gratuite pentru Xbox-urile cu probleme, care va costa compania americană peste 1 miliard de dolari. Cu o nouă inimă, şi posibile preţuri mai mici (reacţie la reducerea preţurilor consolelor Sony PlayStation 3), viitorul Xbox-ului 360 pare puţin mai roz acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News