Acer dezvăluie din greşeală un nou laptop Aspire V5, prima implementare AMD Temash

01.05.2013
Acer dezvăluie din greşeală un nou laptop Aspire V5, prima implementare AMD Temash

Linia Aspire V5 de la Acer cuprinde în acest moment trei modele de laptopuri, însă conform unor informaţii publicate pe site-ul producătorului din greşeală, aceasta se va îmbogăţi în curând cu un nou membru. Cel mai interesant aspect al acestui model este procesorul AMD A6-1450, soluţia cu consum energetic scăzut anunţată la începutul acestui an, care este implementata pentru prima dată într-un produs comercial.

Bazat pe noua arhitectură Jaguar, A6-1450 Temash este un procesor quad-core cu o frecvenţă nominală de 1 GHz şi una maximă de 1,4 GHz, acesta fiind fabricat într-un proces tehnologic pe 28 nanometri şi promiţând un consum maxim de 4, respectiv 6W. Destinat tabletelor şi ultraportabilelor, Temash include şi un procesor grafic Radeon HD 8280, fiind prima soluţie integrată quad-core de la AMD şi aducând îmbunătăţi semnificative faţă de precedenta generaţie Brazos.

Acer Aspire V5-122P-0643 va oferi, atunci când va fi dezvăluit în mod oficial, un ecran tactil de 11,6” cu rezoluţie HD, o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB DDR3, un HDD cu o capacitate de 500 GB, webcam şi o baterie Li-Ion cu 3 celule, care ar putea oferi însă o autonomie consistentă din cauza eficienţei energetice a platformei AMD.

În momentul publicării neintenţionate a paginii de prezentare, laptopul Acer Aspire V5-122P-0643 avea un preţ de 499 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News