Acer dezvăluie seria Predator Helios 500 de laptopuri pentru gaming

25.05.2018
Acer dezvăluie seria Predator Helios 500 de laptopuri pentru gaming

Acer Predator Helios 500 şi Predator Helios 300 Ediţie Specială atrag atenţia prin tehnologii de răcire de ultimă generaţie şi un design avansat.

Prezentate în cadrul conferinţei next@acer, organizată la New York , cele două notebook-uri de gaming din familia Predator Helios sunt motorizate de procesoare Intel Core i9+ generaţia 8, respectiv Core i7. Acer Predator Helios 300 Ediţie Specială include specificaţii actualizate faţă de predecesorul său şi un şasiu alb, distinctiv.

Acer Predator Helios 500

Proiectat pentru jucătorii profesionişti, Predator Helios 500 dispune de procesoare Intel Core i9+ şi grafică GeForce GTX 1070, ambele suportând aplicarea procedeului de overclocking pentru câştiguri suplimentare de performanţă. Portabilul dispune de memorie Intel Optane pentru optimizarea timpilor de pornire ai aplicaţiilor, cât şi stocare pe SSD-uri cu interfaţă NVMe PCIe. Lista dotărilor este completată cu modul de reţeau Killer DoubleShot Pro şi până la 64GB memorie RAM.

Cumpărătorii au de ales între un ecran 4K UHD, sau  Full HD cu rată de refresh la 144Hz, ambele opţiuni folosind panouri LCD IPS cu diagonală 17.3”. Tehnologia NVIDIA G-SYNC este suportată atât pe afişajul încorporat, cât şi pe un monitor extern, permiţând imagini  fără sacadări. Pentru cei care îşi doresc experienţe şi mai captivante în gaming, Helios 500 pune la dispoziţie 3 porturi duale Thunderbolt şi porturi HDMI 2.0, permiţând conectarea a până la trei monitoare externe.  Sunetul este redat cu ajutorul a două difuzoare şi un subwoofer, sistemul audio beneficiind de tehnologiile Acer TrueHarmony şi Waves MAXX Audio.

Helios 500 este răcit cu două ventilatoare de metal AeroBlade 3D şi cinci heat pipe-uri care distribuie căldura preluată de la componente cheie ale dispozitivului. Viteza ventilatorului poate fi controlată şi personalizată prin intermediul aplicaţiei Predator Sense.

Tastatura cu iluminare RGB oferă patru zone de iluminare RGB şi este prevăzută cu tehnologie anti-ghosting, asigurând interpretarea corectă a comenzilor executate folosind mai multe taste simultan. În plus, jucătorii au la dispoziţie şi cinci taste dedicate, care pot fi personalizate definind comenzi macro.

Aplicaţia Acer Predator Sense poate fi utilizată pentru a controla şi monitoriza componentele vitale ale notebook-ului de la o interfaţă centrală, inclusiv overclocking, iluminare, taste rapide, temperatură şi control al ventilatoarelor.

Predator Helios 300 Ediţie Specială

Gama accesibilă Helios 300 primeşte un model în Ediţie Specială, echipat cu un şasiu din aluminiu complet alb, accentuat cu ornamente aurii.

Helios 300 Ediţie Specială (PH315-51) pune la dispoziţie un ecran FHD IPS de 15,6” cu o rată de refresh de 144 Hz. În funcţie de buget, configuraţia poate urca până la procesoare Intel Core i7+ generaţia 8, grafică GeForce GTX 1060 overclockabilă, unitate SSD PCIe Gen 3 NVMe de până la 512 GB şi HDD de până la 2 TB.

Configuraţia de bază include 16GB memorie DDR4 şi poate fi extinsă până la 32 GB. Pe lista dotărilor mai intră memoria Intel Optane, conectivitate Gigabit Ethernet şi ce Wi-Fi Intel Wireless – AC 9560, care oferă transferuri de până la 1,73 Gbps atunci când se utilizează canale de 160 MHz (2×2 802.11ac, dual-band 2.4GHz şi 5GHz).

Helios 300 Ediţie Specială dispune de două ventilatoare metalice ultra-subţiri (0.1mm) de tip AeroBlad. Acestea pot fi controlate cu aplicaţia Acer Predator Sense, care oferă trei moduri de utilizare:

  • Coolboost: Pentru jocuri cu încărcare greoaie, randare, streaming şi consum video extins
  • Normal: Pentru unelte de productivitate cum ar fi Microsoft Office
  • Silent: Pentru navigare web şi chat online

Preţuri şi disponibilitate

Notebook-urile de gaming Predator Helios 500 vor fi disponibile în pieţele europene din această luni, la preţuri începând cu 1999 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult