Acer lansează primul Chromebook cu procesor Core i3

11.07.2014
Acer lansează primul Chromebook cu procesor Core i3

Cunoscute drept laptopuri ieftine, de folosit pentru navigare pe internet şi activităţi puţin solicitante, portabilele cu sistem Chrome OS nu s-au bucurat până acum de prea mult succes, publicul ţintă alegând fie dispozitive din categoria tabletelor, sau laptopuri puţin mai scumpe dar mai performante.

O primă încercare pentru corectarea deficitului de performanţă a fost Chromebook Pixel, un ultraportabil cu dotări impresionante optimizat pentru activităţi de editare imagine, menit să demonstreze că platforma Chrome OS poate fi folosită şi la treburi serioase. Cum era şi normal, preţul exclusivist de 1300 de dolari (fără taxe) l-au transformat într-un produs de lux, cu puţine avantaje în faţa sistemelor ultrabook obişnuite.

La peste un an după proiectul Chromebook Pixel Google umple golul rămas cu ajutorul Acer, lansând un portabil Chromebook cu procesor Core i3 disponibil la preţ începând cu 350 dolari, respectiv 380 dolari în variantă cu 4GB memorie RAM.

Acer C720

Acer C720  este un mini-laptop cu ecran de 11.6” şi rezoluţie 1366×768, echipat cu procesor Core i3 dual-core la 1.7GHz, 2GB sau 4GB memorie RAM, respectiv SSD de 32GB.

Potrivit Acer, platforma hardware cu performanţe crescute nu impune penalizări la capitolul autonomie, noul Chromebook oferind până la 8.5 ore de mobilitate – la fel cât modelele cu procesor Celeron.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult