Acer prezintă trei noi portabile pentru gaming: Aspire VX 15, V Nitro şi seria GX de PC-uri pentru entuziaşti

06.01.2017
Acer prezintă trei noi portabile pentru gaming: Aspire VX 15, V Nitro şi seria GX de PC-uri pentru entuziaşti

Acer anunţă lansarea a trei noi dispozitive din seria Aspire, două notebook-uri super-performante şi un desktop PC, echipate cu Windows 10.  Acer Aspire V Nitro oferă performanţe ridicate într-un design subţire şi elegant, iar Aspire VX 15 atrage cu design-ului special de gaming şi capabilităţile de răcire.

Aspire V Nitro Black Edition şi Aspire VX

Ambele serii sunt echipate cu procesoare Intel Core până la i7-7700HQ din generaţia 7. Utilizatorii au de ales între soluţii grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 şi 1050 Ti.

Aspire V 17 Nitro Black Edition vine echipat cu un display de 17.3″ şi este disponibil şi cu opţiunea de eye-tracking de la Tobii, care sporeşte productivitatea şi îmbunătăţeşte timpii de răspuns ai dispozitivului prin interpretarea mişcării ochilor. Şi experienţa de gaming este îmbunătăţită datorită tehnologiei eye-tracking, devenind mai captivantă şi permiţând jucătorilor să identifice inamicii, să ţintească sau exploreze liber mişcând ochii în peste 45 de titluri precum Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided şi WATCH DOGS 2.

Sub carcasa din aluminiu, Acer combină procesoare Intel Core din generaţia 7 şi acceleratoare grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 6GB GDDR5 şi 16GB DDR4 memorie de sistem, upgradabili la 32GB prin utilizarea a două module soDIMM. Aceste modele sunt echipate cu dispozitiv de stocare SSD NVMe PCIe Gen 3 sau SATA, respectiv hard disk cu o capacitate de până la 2TB, pentru stocare suplimentară.

Aspire V Nitro încorporează ventilatorul metalic Acer AeroBlade şi tehnologia Coolboost, care permite utilizatorilor să controleze manual procesul de răcire atunci când utilizarea intensă necesită ajutor suplimentar. Notebook-urile Aspire V Nitro includ şi funcţia DustDefender, care ventilatoarelor rotaţie inversă la pornirea dispozitivului, pentru a îndepărta depunerile de praf.

Conectivitatea este susţinută de un port USB Type-C şi Thunderbolt 3, pentru viteze de până la 40Gbps şi suport pentru o ieşire video duală, simultană, la rezoluţie 4K, două porturi USB 3.0 (unul cu încărcare prin USB atunci când laptopul este închis), două porturi USB 2.0 şi o conexiune HDMI. Se conectează wireless prin tehnologia 2×2 802.11ac MU-MIMO, în timp ce un port Gigabit Ethernet este disponibil pentru conectare prin cablu.

Lista dotărilor este completată de un cititor de amprente poziţionat în colţul din stânga sus al Touchpad-ului Precision. Acest lucru permite utilizarea Windows Hello, precum şi o conectare mai sigură, fără parolă, printr-o simplă atingere cu degetul.

Utilizatorii pot alege ecranul opţional 4K (3840×2160) Ultra HD. Pentru a îmbunătăţi experienţa de utilizare, notebook-urile sunt echipate şi cu Acer Color Intelligence care ajustează dinamic gamma şi saturaţia în timp real, optimizând culorile şi luminozitatea.  

Experienţa multimedia este îmbunătăţită prin intermediul tehnologiilor audio de pe Aspire V Nitro, adică patru difuzoare cu Dolby Audio Premium şi tehnologie Acer TrueHarmony Plus. Acer TrueHarmony Plus promite o redare mai fidelă şi mai clară a sunetului, precum şi un bass mai puternic, datorită design-ului special al difuzoarelor.

Cu o greutate de 2.5 kg, Aspire VX 15 este echipat cu procesoare Intel Core până la i7-7700HQ din generaţia 7, precum şi accelerator grafic NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti cu GDDR5 VRAM. Configuraţia este completată cu până la 16GB memorie DDR4, cu posibilitatea de upgrade până la maxim 32GB. Spaţiul de stocare este asigurat de un SSD cu capacitate de 512GB, împreună cu un HDD de 1TB.

Seria Aspire GX

Adresate celor aflaţi în căutarea unor capabilităţi speciale, PC-urile Acer din seria Aspire GX sunt echipate cu procesoare Intel Core până la generaţia 7, până la 64GB DDR4 RAM şi unităţi grafice NVIDIA GeForce până la GTX 1070. Noile sisteme suportă simultan până la 4 ecrane  şi vin echipate cu HDD de până la 3TB şi un SSD de 256GB. Seria GX este caracterizată de o carcasă robustă, inspirată din design-ul unei armuri, cu iluminare frontală LED de culoare roşie.   

Preţuri şi disponibilitate

Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition şi modelul V 17 Nitro Black Edition vor fi disponibile din luna februarie la preţuri începând de la 1299 euro. Portabilul Acer Aspire VX 15 va fi disponibil începând cu luna ianuarie cu preţuri de la 899 euro, iar seria Aspire GX va fi disponibilă la preţuri începând de la 799 euro, din luna februarie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult