Acer Switch V10 şi One 10: două computere 2-in-1 de buget

31.05.2016
Acer Switch V10 şi One 10: două computere 2-in-1 de buget

Acer a anunţat două noi computere „convertibile” de buget, echipate cu hardware modest şi cu Windows 10 din fabrică. Acestea sunt echipate cu procesoare din cea mai nouă generaţie Intel Atom şi sunt dedicate celor cu puţine pretenţii atunci când vine vorba despre performanţă brută. Cel mai atrăgător aspect al acestora este însă preţul, care reuşeşte să rămână destul de jos, pentru calitatea materialelor utilizate în construcţia lor.

Acer Switch V10 este modelul superior dintre cele două. Acesta este echipat cu procesor Intel Atom quad-core la 1,44 GHz, GPU Intel HD Graphics şi touchscreen de 10”. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass cu tratament antibacterial, care ar trebui să garanteze o utilizare mai igienică, microbii fiind o problemă mare în era ecranelor tactile. La interior se mai găsesc 2 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare, WiFi 802.11ac şi un port USB Type-C. Tastatura inclusă în pachet este de dimensiuni mici si vine cu un singur port USB standard, însă Acer a promis o tastatură mai mare, cu 500 GB spaţiu de stocare inclus şi două mufe USB. Conectarea acestor accesorii se face printr-o interfaţă magnetică.

De partea cealaltă, Aces Switch One 10 vine cu specificaţii tehnice similare, însă cu o construcţie mai puţin atrăgătoare. Spatele este în continuare metalic, însă doar parţial, iar grosimea tabletei este semnificativ mai mare. Tastatura inclusă în pachet este conectată printr-un sistem mecanic, iar un accesoriu pentru expansiunea port-urilor şi stocării nu a fost confirmat pentru acest model.

Preţul pentru modelul Switch V10 va porni de la 249 de dolari, în timp ce One 10 va intra pe piaţă la 199 de dolari. Ambele sunt programate pentru lansare în luna iulie a acestui an.

Citeşte şi Acer prezintă noile serii de proiectoare dedicate Campionatului European de Fotbal şi Jocurile Olimpice 2016

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult