Alienware 15 şi 17: laptop-uri de gaming mai subţiri şi mai puternice

07.01.2015
Alienware 15 şi 17: laptop-uri de gaming mai subţiri şi mai puternice

Dell a dezvăluit la CES şi noua gamă de laptop-uri Alienware, dedicate gamerilor pasionaţi. După dezvăluirea unui model cu display de 13” de astă vară, compania aduce două noi modele cu display de 15, respectiv 17”, renunţând astfel la gigantul membru al familiei de 18”. Cum era de aşteptat, noile computere oferă specificaţii de top, vin la preţuri ridicate şi au un design cel puţin interesant.

Alienware 17

Probabil cea mai mare diferenţă faţă de modelele precedente de Alienware este grosimea celor două laptop-uri. Acestea nu integrează un design nemaivăzut, folosind aceleaşi linii ascuţite şi materiale precum aluminiul şi fibra de carbon, însă reuşesc să crească în performanţă în timp ce scad în dimensiuni. Modelul mai mare este cu 25% mai subţire decât varianta precedentă, măsurând 34,4 mm în înălţime, în timp ce varianta Alienware 15 măsoară 34 mm. Ambele computere sunt destul de grele, la 3,7, respectiv 3,2 kg.

Deşi designul şi faptul că avem de a face cu computere nepotrivite pentru purtat în geantă sau ghiozdan sunt lucruri cunoscute despre produsele Alienware, întotdeauna suntem surprinşi de specificaţiile tehnice ale hardware-ului integrat în acestea. Dell nu a dezamăgit nici de această dată, oferind cele mai performante componente disponibile pe piaţă.

Alienware 15

Începând de la preţul de 1200 de dolari, Alienware 15 oferă o configuraţie decentă, cu procesor Intel Core i5 Haswell, 8 GB memorie RAM, GPU NVIDIA GeForce GTX 965M şi un display Full HD IPS anti-glare. Cei cu buzunare adânci pot opta însă pentru procesoare Core i7, 16 GB de memorie RAM, cipuri grafice GTX 970M, 980M sau chiar AMD Radeon R9 M295X, cât şi un display UHD cu touchscreen. Desigur, preţul creşte odată cu opţiunile alese.

În cazul lui Alienware 17, lucrurile sunt puţin mai simple. Modelul de bază include un procesor Core i7, 8 GB memorie Ram şi cip grafic GTX 970M, iar opţiunile extra pot include mai mult RAM, GPU 980M de la NVIDIA sau unităţi de stocare multiple. Preţul de început este de 1500 de dolari şi poate creşte semnificativ, odată ce sunt adăugate toate componentele opţionale.

Cele două noi modele de laptop-uri Alienware pot fi comandate începând de astăzi şi asemeni fratelui mai mic cu display de 13”, acestea oferă suport şi pentru dispozitivul extern „Graphics Amplifier”, care conectează o placă video desktop direct la laptop. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult