Noul iPad are probleme cu răcirea?

19.03.2012
Noul iPad are probleme cu răcirea?

Tabletele din gama iPad nu sunt cunoscute ca fiind reci după un regim de utilizare prelungit, dar până acum subiectul temperaturilor a fost mai degrabă un inconvenient pentru utilizatori şi nu o problemă reală.

Are noul iPad probleme cu răcirea?

Din păcate lucrurile par să ia o turnură neplăcută pentru ultima versiune a tabletei Apple – The new iPad, după ce tot mai mulţi utilizatori au început să acuze probleme cauzate de supraîncălzirea componentelor interne, observate după o utilizare prelungită a tabletei.

Saltul de temperatură este resimţit prin încălzirea carcasei într-unul din colţuri, însă mai grav este că uneori se poate ajunge până la declanşarea protecţiei la supratemperatură. În acest caz, pe ecran apare un mesaj de informare, după care tableta este oprită în mod automat pentru a preveni defectarea componentelor interne.

Din punct de vedere constructiv, The new iPad se deosebeşte de predecesorii săi printr-un ecran mai performant şi procesor mai rapid, ambele venind cu cerinţe crescute în privinţa consumului de energie. Dacă problema autonomiei a fost remediată prin includerea unui acumulator de capacitate mai mare, designul în ansamblu al tabletei nu pare să fi evoluat foarte mult către o gestionare mai eficientă a temperaturilor, inevitabil mărite prin creşterea consumului de energie.

Deoarece noua tabletă iPad nu a ajuns încă la foarte mulţi utilizatori, nu este clar dacă problemele semnalate sunt cazuri izolate, sau avem de-a face cu o problemă majoră de design.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult