Apple a actualizat laptopurile MacBook Air: ceva mai rapide, ceva mai ieftine

29.04.2014
Apple a actualizat laptopurile MacBook Air: ceva mai rapide, ceva mai ieftine

Conform unor zvonuri repetate, compania Apple va lansa un laptop MacBook complet nou care va oferi ecran cu rezoluţie mare, răcire pasivă şi touchpad integral tactil, însă acest model este aşteptat undeva în cursul verii. Între timp, compania a anunţat astăzi actualizarea popularei game de laptopuri MacBook Air, acestea devenind ceva mai rapide şi ceva mai ieftine.

Gama MacBook Air a primit o actualizare semnificativă în vara anului trecut, aceasta primind procesoare Haswell, unităţi de stocare  SSD cu conectare PCIe şi o autonomie mult mai bună. Actualizarea de astăzi este una minoră, singurele schimbări operate de Apple vizând procesoarele folosite.

Modelele actualizate de 11,6” şi 13,3” folosesc acum în mod implicit un procesor Intel Core i5 cu o frecvenţă nominală de tact de 1,4 GHz şi o frecvenţă Turbo de 2,7 GHz, uşor mai rapide decât modele anterioare de 1,3 GHz/2,6 GHz. Configuraţia de bază include tot 4 GB de memorie RAM şi stocare SSD de 128 GB, utilizatorii putând opta pentru 8 GB RAM, 256 GB de stocare internă şi procesoare Core i7 cu o frecvenţă de 1,7 GHz.

Dincolo de această modificare, nimic nu este nou, noile modele oferind aceleaşi dotări: ecrane cu rezoluţii de 1366 x 768 pixeli, respectiv 1440 x 900 pixeli, conectori Thunderbolt şi Mini Display Port, două porturi USB 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac şi Bluetooth 4.0.

Veste cea bună este că noile modele sunt şi puţin mai ieftine, ambele modele afişând un preţ de listă cu 100 de dolari mai mic: 899, respectiv 999 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News