Apple pregăteşte noi Macbook-uri cu display secundar OLED

24.05.2016
Apple pregăteşte noi Macbook-uri cu display secundar OLED

Laptop-urile Apple din gama Macbook Pro nu s-au mai schimbat în termeni de design de foarte multă vreme. Acestea au fost upgradate intern, cu display-uri de rezoluţie înaltă, cu noi trackpad-uri şi procesoare şi unităţi de stocare mai rapide, sau un profil mai subţire, însă la exterior sunt în mare parte identice cu modelele lansate în urmă cu mai bine de şapte ani. Se pare că acest lucru ar putea să se schimbe în 2016, cu introducerea unei suprafeţe OLED deasupra tastaturii.

Odată cu un design mai subţire, Apple ar putea să renunţe la tastele „F” de deasupra tastaturii în favoarea unei suprafeţe tactile cu display OLED care să ofere acces rapid la diverse funcţii precum intensitatea luminozităţii display-ului sau tastelor, intensitate avolumului sunetului sau alte astfel de comenzi rapide. Aceasta ar putea fi poziţionată în partea de sus a tastaturii şi ar putea integra chiar şi un senzor de amprentă pentru autentificare biometrică prin tehnologia TouchID, prezentă deja pe iPhone-uri şi iPad-uri.

Se pare că modificările nu se vor opri aici. Pe lângă reducerea dimensiunilor şi introducerea unui display secundar OLED, zvonurile sugerează şi reducerea greutăţii prin introducerea unui nou sistem de prindere al display-ului de baza laptop-ului. Informaţiile neconfirmate momentan sugerează o construcţie al acestor componente prin injectarea metalului în procesul de producţie, tehnologie întâlnită şi pe tabletele Surface. Apple ar putea lucra cu acelaşi partener la care apelează şi Microsoft pentru realizarea acestor componente. Alte noutăţi legate de noile modele Macbook Pro ar fi integrarea unor port-uri USB Type-C şi Thunderbolt 3.

Alături de noul Macbook Pro, se pare că vom primi şi un nou model de Macbook ultra-subţire cu display de 13”. Nu este clar dacă acesta va înlocui modelul de 12” sau dacă va rămâne în ofertă alături de acesta.

Citeşte şi Apple vrea să înlocuiască tastatura de pe Macbook cu un touchscreen

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult