Apple pregăteşte un nou MacBook cu ecran „retina”. Noul model va înlocui MacBook Air

13.03.2018
Apple pregăteşte un nou MacBook cu ecran „retina”. Noul model va înlocui MacBook Air

Apple este o companie destul de conservatoare atunci când vine vorba despre linia sa de laptop-uri. Design-ul acestora nu se schimbă pentru mulţi ani, iar upgrade-urile vin relativ rar, cu diferenţe neglijabile uneori. 2018 pare însă să fie anul în care seria MacBook Air fie va dispărea, fie va fi înlocuită cu o generaţie nouă, mai subţire şi mai performantă. Noi zvonuri despre un nou MacBook sugerează că seria cea mai ieftină de laptop-uri Apple va adopta în sfârşit un display „retina”.

Informaţiile din trecut vorbeau despre o nouă serie de laptop-uri din gama MacBook cu un preţ scăzut, sub cel de 999 dolari al gamei MacBook Air din prezent. Informaţiile noi publicate de Digitimes sugerează însă că noul model va înlocui actualul Air în ofertă, întrucât Apple nu a reuşit să încheie un parteneriat cu producătorii chinezi de display-uri. Alternativa a fost integrarea de display-uri LG, mai scumpe.

Astfel, noul MacBook Retina (rezoluţie 2.560 x 1.600 pe diagonală de 13”) va intra în ofertă undeva la un preţ între actualul 999 dolari al MacBook Air şi 1.299 dolari, cât costă cel mai ieftin model Pro sau modelul MacBook 12”. Cel mai probabil, acest model va fi echipat cu un procesor dintr-o generaţie mai nouă, o tastatură cu butoane „Butterfly” şi va oferi un upgrade la categoria conectică, urmând a fi aliniat la port-urile USB Type-C de pe modelele mai noi.

Întrucât laptop-ul este aşteptat să intre în producţie în fabricile Quanta Computer şi Foxconn Electronics la începutul verii, lansarea ar putea avea loc la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2018, cu puţin timp înainte de începutul programelor „back to school”. Digitimes susţine că Apple se aşteaptă să livreze şase milioane de unităţi ale noului model de MacBook înainte de finalul anului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult