Apple va lansa în curând un MacBook cu ecran de 12″ şi Retina Display, afirmă zvonurile

24.03.2014
Apple va lansa în curând un MacBook cu ecran de 12

Vara se apropie şi, odată cu ea, este aşteptată şi lansarea noii generaţii a celebrelor laptopuri ultra-portabile MacBook Air. Conform unor zvonuri, actualizarea modelelor de 11,6 şi 13,3” din această vară va fi însoţită de debutul unui laptop nou cu ecran de 12”, care promite să ofere câteva lucruri de care celelalte două modele nu se bucură încă.

O sursă chineză afirmă că actualizarea familiei de ultra-portabile MacBook Air va avea loc în viitorul apropiat, pentru noutăţile pe care le vor aduce modelele mai mari din familia MacBook Pro trebuind să aşteptăm până în toamnă. Acest plan de lansări este similar celui remarcat în anii anteriori, deci cu greu am putea spune că nu ne-am fi aşteptat la el, însă evenimentul din această vară va aduce câteva surprize.

Sursa chineză, care a fost citată de MacRumors, a dovedit în trecut că are acces la unele produse Apple încă neanunţate, zvonul având deci şanse să fie ceva mai mult decât un simplu balon de săpun.

Conform acestui zvon, Apple va lansa în această vară un laptop ultra-portabil cu ecran de 12” care va fi mai uşor şi mai subţire decât actualele modele MacBook Air de 11,6” sau 13,3”. Viitorul laptop va folosi un sistem de răcire pasiv şi va elimina butonul hardware al touchpad-ului, acesta urmând să fie înlocuit de un sistem tactil special cu răspuns haptic.

Zvonul lansării unui laptop MacBook cu ecran de 12” nu este nou, informaţiile vehiculate acum susţinând datele care au circulat anterior. Conform acestora, cei care îşi doresc ecrane cu rezoluţii mari vor fi mulţumiţi să afle că acest viitorul ultra-portabil va oferi şi un ecran Retina Display. Faţă de modelele MacBook Pro, care au făcut deja trecerea la rezoluţiile mari, familia MacBook Air oferă în prezent doar panouri cu rezoluţii obişnuite de 1366 x 768 pixeli şi 1440 x 900 pixeli.

Acest model ar trebui să împace avantajele ambelor produse, oferind o portabilitate apropiată de cea a modelului mai mic şi o productivitate apropiată de cea a modelului mai mare. Laptopurile MacBook Air sunt deja nişte produse care impresionează cu dimensiunile şi greutatea lor redusă, iar acest viitor model se pare că va împinge portabilitatea şi mai departe. Rămâne însă de văzut unde se va încadra noul MacBook în oferta Apple şi ce produs sau produse va înlocui acesta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News