ASUS Eee PC 1002, un netbook cu mult stil

22.01.2009
ASUS Eee PC 1002, un netbook cu mult stil

De la un laptop alb şi pirpiriu care mai târziu s-a numit netbook, Eee PC s-a făcut băiat mare. A rămas tot netbook dar acum este mai puternic, mai stilat şi, bineînţeles, mai scump. Referirea aceasta are în vedere Eee PC 1002, cel mai nou model din serie.

Construcţie

Dimensiunea ecranului şi dotările tehnice sunt tipice unui netbook. Construcţia însă este net superioară oricărui netbook pe care l-am văzut până acum. Şi am văzut multe. Eee PC 1002 nu arată a laptop construit cu economie de materiale şi mână de lucru.

Este solid, bazat pe mult aluminiu, elegant, subţire şi uşor. Cântăreşte aproximativ 1.2 kilograme. Pe scurt, este cel bine construit şi elegant netbook la ora actuală.

ASUS Eee PC 1002

Dotări tehnice

Ecranul are dimensiunea standard pentru netbook-urile din a doua generaţie. Măsoară 10 inch cu 1024 x 600 pixeli rezoluţie. Însă, ca încă o dovadă a faptului că economia nu a fost cuvântul de ordine la construcţia lui, ecranul lui ASUS Eee PC 1002 este luminat cu LED-uri.

Procesorul este cel standard pentru netbook-uri: Intel Atom N270 la 1.6GHz. Frecvenţa acestuia poate fi reglată pentru performanţă sau autonomie mare cu ajutorul unui utilitar rezident în System Tray. Memoria RAM măsoară 1 GB, iar capacitatea harddisk-ului este de 160 GB. În plus, Asus mai oferă 10 GB spaţiu de stocare online în cadrul serviciului numit Eee storage.

ASUS Eee PC 1002

În afară de acestea, Eee PC 1002 mai este dotat cu suport wireless, bluetooth, webcam şi card reader.

Autonomie

Deşi are la bază o baterie de doar 2 celule (4200 mAh), autonomia lui Eee PC 1002 este peste aşteptări. Cu wireless-ul activat ţine mai bine de 3 ore, în timp ce fără depăşeşte cu brio 4 ore. Acest tip de baterie se dovedeşte practic nu numai pentru autonomia ridicată, ci şi pentru greutatea redusă. Probabil că dacă ar fi avut o baterie standard de 6 celule autonomia ar fi fost aproximativ aceeaşi dar greutatea laptopului ar fi ajuns la vreo 2 kilograme.

ASUS Eee PC 1002

Verdict

ASUS Eee PC 1002 este un netbook foarte bine construit. Neobişnuit de bine construit pentru un netbook, chiar. În plus, mai are de partea sa, ca atuuri, ecranul cu LED şi autonomia. Evident că toate acestea au preţul lor. Preţ care este de 429 euro. Decizia de cumpărare se ia evident în mod subiectiv, în funcţie de pretenţiile şi de puterea financiară a fiecăruia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News