ASUS prezintă un nou model ZenBook Pro, echipat cu un al doilea ecran tactil instalat în locul touchpad-ului

06.06.2018
ASUS prezintă un nou model ZenBook Pro, echipat cu un al doilea ecran tactil instalat în locul touchpad-ului

Dezvăluit la Computex 2018, noul ZenBook Pro face o mişcare îndrăzneaţă în direcţia modernizării clasicului touchpad, substituit cu ceea ce pare a fi un ecran pentru smartphone, funcţionând ca un companion pentru ecranul principal.

Denumit ScreenPad, accesoriul oferă întreaga funcţionalitate a unui touchpad, servind totodată ca un ecran touch multifuncţional. Ecranul de 5.5” cu rezoluţie 1920×1080 pixeli poate fi convertit într-o extensie pentru Start Menu, afişa un calculator digital, calendar, media player sau chiar lua rolul unui grup de taste numeric. Pentru a nu complica folosirea acestuia, ASUS a desemnat tasta F6 pentru comutarea modurilor de lucru.

Detectat de sistemul Windows 10 ca un ecran secundar, ScreenPad-ul include şi un „extended mode” care permite tragerea oricărei aplicaţii din ecranul principal. Important de ştiut, interfaţa tactilă funcţionează exclusiv cu rolul de touchpad, astfel că va trebui să folosim cursorul pentru a interacţiona cu aplicaţiile redate pe ScreenPad în modul extins.

În ce priveşte configuraţia, ASUS ZenBook Pro 15 (UX580) este un portabil high-end, echipat cu procesor Intel Core i9-8950H, Core i7-8750H sau Core i5-8300H. În funcţie de buget, putem opta pentru un ecran 4K UHD sau Full HD, cu sau fără interfaţă tactilă. Memoria RAM poate urca până la 16GB, iar spaţiul de stocare poate fi asigurat pe suport SSD PCIe (1TB sau 512GB), respectiv SSD Sata (256GB sau 512GB).

Partea de conectivitate este asigurată cu două porturi USB Type-A, două USB 3.1 gen 2 Type C, Thunderbolt 3, HDMI 1.4 lu slot microSD.

Amatorii de jocuri PC vor aprecia prezenţa unui accelerator grafic Nvidia GeForce GTX 1050 Ti cu 4GB memorie dedicată şi sistemul audio cu certificare Harman Kardon şi Asus SonicMaster Premium.

Ecranul de 15” este încadrat de o ramă îngustă şi întruneşte cerinţe stricte pentru editare foto/video, cum ar fi acoperire 100% a spaţiului de culoare Adobe RGB şi 132% din cel sRGB.

Carcasa cu dimensiuni 365x251x18.9 mm şi greutate 1.88Kg adăposteşte un acumulator dimensionat pentru autonomie de 10 ore.

Seria ZenBook Pro 15 va fi disponibilă din luna iulie, la preţuri începând cu 2299 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult