Asus TOUGH – tableta rezistentă, disponibilă doar în Japonia

29.09.2011
Asus TOUGH - tableta rezistentă, disponibilă doar în Japonia

Japonia este o piaţă care apreciază gadgeturile rezistente. Telefoanele mobile rezistente la apă sunt destul de populare acolo. Nu ne miră faptul că unul dintre provider-ii de telefonie mobilă a convins Asus să le construiască o tabletă de 7″ rezistentă la diveşi factori externi.

Asus TOUGH - tableta de 7", rezistentă la apă şi şocuri

Ecranul lui Asus TOUGH-ETBW11AA, denumirea completă a tabletei, are o rezoluţie de 1280×800 pixeli şi este înconjurate de zone cauciucate. Acestea vor asigura un nivel de protecţie în cazul căderilor de la maxim 76 cm. Performanţele dispozitivului nu vor diferi de ale modelelor Transformer şi Slider, motorizarea fiind oferită de acelaşi chipset Nvidia Tegra 2 cu procesor dual core la 1 GHz. Memoria internă oferită este de 16 GB, dar poate fi extinsă cu un card microSD. Conectivitatea este asigurată de module WiMAX, WiFi şi Bluetooth, iar pentru localizare a fost inclus şi un modul GPS.

Asus TOUGH ar putea prefigura un nou model Eee Tab

Asus TOUGH rulează Android Honeycomb şi a fost creată în primul rând pentru segmentul business. Altfel, cum s-ar putea justifica inscripţia „for Business” de deasupra ecranului? Ea se pare că nu va ajunge în afara graniţelor nipone, lansarea oficială fiind stabilită pentru luna noiembrie. Ne întrebăm dacă nu cumva Asus TOUGH prefigurează apariţia unui model nou de 7″ în gama Asus Eee Tab.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News