Chuwi Lapbook Air, laptop cu design MacBook Air şi finisaje premium la un preţ de buget

05.09.2017
Chuwi Lapbook Air, laptop cu design MacBook Air şi finisaje premium la un preţ de buget

Producător asiatic cunoscut mai ales pentru oferta de tablete şi laptopuri low-cost, Chuwi a prezentat la ediţia de anul acesta a expoziţiei IFA Berlin un laptop cu design premium şi dotări hardware peste aşteptări. 

Chuwi Lapbook Air se prezintă într-o carcasă de 1.3 kg integral metalică, măsurând doar 6 mm în cel mai subţire punct. Designul foarte suplu este păstrat şi în regiunea ecranului, subţire şi încadrat cu o ramă surprinzător de îngustă. Acesta foloseşte tehnologie IPS şi afişează imagini cu rezoluţie Full HD pe o diagonală de 14.1”.

Sub capotă, Chuwi Lapbook Air adăposteşte o configuraţie bazată pe platforma Intel Apollo Lake, respectiv procesorul Celeron N3450, un model quad-core realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm, având o frecvenţă maximă de 2.2GHz în modul boost (1.2GHz frecvenţă de bază). Configuraţia este asistată cu 8GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare găzduit pe un SSD intern. În mod surprinzător pentru un laptop din categoria ultraportabilelor, Lapbook Air oferă şi opţiuni pentru upgrade, luând forma unui slot M.2 în care poate fi instalat un dispozitiv SSD suplimentar.

Chuwi Lapbook Air include tastatură iluminată şi vine echipat cu sistemul de operare Windows 10 S, versiunea gratuită de Windows 10 dezvoltată de Microsoft special pentru tablete şi laptopuri low-cost.

Simultan, Chuwi a prezentat la IFA şi noua tabletă SurBook, o alternativă Microsoft Surface cu ecran de 12.3” (rezoluţie 2K şi rată de aspect 3:2). Aceasta oferă hardware similar modelului Lapbook Air, adaptată însă la formatul unei tablete cu design 2-in-1, prevăzută cu tastatură detaşabilă.

Atât Chuwi SurBook, cât şi modelul Lapbook Air pun la dispoziţie câte doi conectori USB 3.0 de mărime normală şi conector USB-C, folosind la transferuri rapide de fişiere şi încărcarea acumulatorului. În timp ce modelul Lapbook Air oferă slot M.2, Chuwi SurBook permite suplimentarea memoriei interne prin instalarea unui card microSD (până la 256GB).

Din păcate producătorul nu dezvăluie preţul de achiziţie, însă dat fiind istoricul companiei, acesta va fi cu siguranţă considerabil sub nivelul competiţiei. Chuwi Lapbook Air va fi disponibil la precomandă, spre finalul lunii septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult