Computerele Acer primesc suport pentru asistentul virtual Amazon Alexa

22.05.2018
Computerele Acer primesc suport pentru asistentul virtual Amazon Alexa
Asistentul virtual Alexa de la Amazon va fi disponibil pe PC-urile Acer din generaţia nouă. Spre diferenţă de alte companii care preferă să îşi păstreze asistentul pe dispozitivele proprii, Amazon încearcă să transforme Alexa într-o soluţie universală, care să ruleze pe cât mai multe dispozitive. Desigur, laptop-urile Acer cu Alexa vor avea acces şi la Cortana, întrucât face parte din sistemul de operare Windows 10, însă acestea includ hardware dedicat care permit funcţionarea asistentului Amazon într-un mod similar cu modul de funcţionare de pe dispozitivele dedicate din gama Echo.

Laptop-urile cu hardware mai avansat vor beneficia de Intel Smart Sound, o tehnologie care vine echipată cu un DSP (digital signal processor) dedicat care va fi folosit pentru redarea şi captarea de sunet. Acestea vor folosi până la patru microfoane pentru a putea prelua comenzi chiar şi de la depărtare, în timp ce altele vor funcţiona folosind cele două microfoane „standard” şi vor putea prelua comenzi doar de la apropiere.

Modelele pentru care a fost deja confirmată compatibilitatea cu Alexa sunt Acer Spin 5, care va oferi „far-field voice recognition” şi Acer Spin 3, care va integra Alexa în varianta „de la apropiere”. Tehnologia Intel Smart Sound permite „trezirea” computerului din modul stand-by prin comenzi vocale, deci atât timp cât computerul nu este complet oprit, Alexa va putea prelua comenzi asemeni unei boxe inteligente „always-on”.

Primele două modele de laptop-uri Acer care vor primi suport pentru Amazon Alexa sunt cele amintite mai sus, Spin 5 urmând să primească un update pe data de 23 mai, în timp ce Spin 3 va primi pe 26 mai. Alte dispozitive din gama de laptop-uri Acer vor primi de asemenea update-uri în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult