Dell a prezentat Alienware 13, un laptop pentru jocuri cu ecran QHD de 13,3″

08.08.2014
Dell a prezentat Alienware 13, un laptop pentru jocuri cu ecran QHD de 13,3

Dell a anunţat astăzi că celebra sa gamă de laptopuri pentru jocuri se va îmbogăţi la sfârşitul acestei toamne cu un nou membru, Alienware 13 urmând să fie un model compact şi uşor destinat celor care nu se pot despărţi de jocuri nici atunci când sunt pe drum.

Cel mai subţire model din gama Alienware, noul laptop are o grosime de 2,54 centimetri şi o greutate de 2 kilograme, rivalizând astfel cu modelele elegante de la Razer.

Ecranul va avea o diagonală de 13,3” şi va fi oferi în trei versiune. Prima dintre acestea va folosi un panou TN banal cu acoperire sRGB de 45 de procente, rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi luminozitate de 200 nits. Cea de-a doua versiune va face saltul la rezoluţia Full HD şi la un panou IPS cu acoperire sRGB de 72 de procente şi strălucire de 350 nits, în timp ce modelul de vârf va oferi un panou IPS cu aceiaşi parametri coloristici, dar cu o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi luminozitate de 400 nits.

Configuraţiile hardware vor oferi procesoare Intel Core i5 şi Core i7 din generaţia Haswell, Dell afirmând că acestea vor fi înlocuite cu modele din generaţia Broadwell atunci când acestea vor deveni disponibile. Laptopul va oferi 16 GB de memorie RAM şi va avea locaşuri pentru două unităţi SSD, două unităţi HDD sau o combinaţie între acestea. Interfaţa grafică va fi asigurată de o placă video NVIDIA GTX 860M. La aceste dotări se adaugă o interfaţă wireless Qualcomm Atheros Killer 802.11ac, tastatura programabilă cu iluminare Alienware TACTX şi un sistem audio Klipsch.

Sistemele Alienware 13 vor deveni disponibile undeva către finalul lunii noiembrie, însă preţurile şi disponibilitatea globală sunt încă necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News