ASUS a prezentat Transformer Book Flip, o nouă linie de laptopuri cu ecrane rotative

04.06.2014
ASUS a prezentat Transformer Book Flip, o nouă linie de laptopuri cu ecrane rotative

ASUS a fost fidelă designului cu tastatură detaşabilă pe care l-a folosi pentru multe din laptopurile sale hibride, însă compania a tras cu ochiul la modelele Yoga de la Lenovo şi a anunţat şi ea un laptop care foloseşte un ecran cu deschidere de 360 de grade şi mai multe moduri de utilizare.

La fel ca modelele Yoga, noul Transformer Book Flip foloseşte o balama cu deschidere de 360 de grade şi permite utilizarea în mod tabletă, laptop, stand multimedia sau ecran pentru prezentări. Ecranul noului portabil de la ASUS foloseşte un sistem rotativ cu patru rulmenţi, care promite să fie atât uşor de ajustat cât şi ferm indiferent de poziţia în care l-am orienta, iar senzorul intern permite decuplarea tastaturii şi a touchpad-ului în modurile de lucru tabletă.

ASUS Transformer Book Flip va fi disponibil în versiuni cu ecran de 13,3”, 14” şi 15,6”, toate urmând să folosească  un panou Full HD cu iluminare LED si o suprafaţă tactilă capacitivă cu sensibilitate ridicată. Configuraţiile hardware vor permite utilizatorului să aleagă între procesoare Intel Core i3, i5 sau i7.

Modelul cu ecran de 13,3” va oferi o interfaţă video NVIDIA Geforce 820M cu 2G VRAM şi stocare HDD sau SSD cu capacităţi de cel mult 1 TB, respectiv 256 GB. Modelul cu ecran de 14” va folosi aceeaşi interfaţă grafică, însă opţiunile de stocare vor fi limitate la unităţi HDD cu o capacitate de cel mult 1 TB.

Versiunile cu ecrane de 15,6” vor folosi fie aceeaşi interfaţă grafică NVIDIA Geforce 820M, fie mai puternicul NVIDIA Geforce 840M, însă abandonează opţiunile SSD în favoarea fie a unui HDD cu o capacitate de cel mult 1 TB, fie a unei soluţii hibride HDD de 1,5 TB cu un SSD de 24 GB pentru cache. Versiunile cu ecran de 14” şi modelul de 15,6” cu interfaţă grafică NVIDIA Geforce 820M vor include şi o unitate optică DVD.

Dincolo de acest talmeş-balmeş de specificaţii diferite, cele patru modele oferă intefaţă Wi-Fi 802.11 b/g/n şi Bluetooth 4.0. Laptopurile au greutăţi care încep de la 1,75 kilograme şi urcă până la 2,6 kilograme, carcasele acestora având grosimi între 22 şi 27 milimetri.

Toate cele patru versiuni ale modelului ASUS Transformer Book Flip vor fi disponibile începând de la sfârşitul acestei luni. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News