Gigabyte prezintă Aorus X3 Plus, un laptop de gaming foarte subţire şi uşor

02.06.2014
Gigabyte prezintă Aorus X3 Plus, un laptop de gaming foarte subţire şi uşor

Gigabyte şi-a făcut intrarea în forţă la Computex 2014, prezentând noua serie Aorus X3 de laptopuri ultra-performante adresate pasionaţilor de jocuri PC. Cu greutate comparabilă unui laptop obişnuit pentru birou şi numai 2.3cm grosime, acestea pot rula jocuri de ultimă generaţie şi sunt mai rapide decât majoritatea sistemelor PC desktop pentru acasă.

Gigabyte Aorus X3 Plus

Gigabyte Aorus X3 este printre primele laptopuri de gaming cu ecran QHD+, capabil să afişeze imagini la rezoluţie 3200×1800 pe o suprafaţă cu diagonală 13.9″. Pentru a ţine cât mai sus numărul de cadre pe secundă redate în jocuri, interfaţa HD Graphics oferită de procesorul Intel Core i7-4710HQ (Haswell, 3.5GHz) este ajutată cu o placă video Nvidia GeForce GTX 870M, având nu mai puţin de 6GB memorie GDDR5 dedicată. Configuraţia standard include 8GB memorie RAM (expandabilă până la 16GB) şi două SSD-uri de 256GB/512GB în RAID 0, care aduc performanţele la nivelul unui PC de ultimă generaţie.

Completând repertoriul dotărilor pentru gaming, placa de reţea Killer E2200 este optimizată pentru reducerea latenţelor în sesiunile de jocuri online. Suplimentar, avem şi modul WiFi N/ac pentru acces la reţele wireless, respectiv suport Bluetooth 4.0 şi 2 conectori USB 3.0 pentru periferice. Lista dotărilor continuă cu încă doi conectori USB 2.0, ieşire HDMI 1.4a, Display Port cu suport pentru monitoare 4K, respectiv webcam HD şi difuzoare stereo cu putere 2x 1.5W.

Gigabyte Aorus X3 Plus - tastatura iluminată

Echipat cu un acumulator Li-polymer re 74 Whr, Aorus X3 ajunge să cântărească doar 1.87Kg, cam cât un laptop obişnuit pentru birou. Totuşi, trebuie luat în considerare şi adaptorul extern de alimentare cu putere 180W, nu tocmai uşor de strecurat în rucsacul de călătorie.

În funcţie de buget, putem lua în considerare si varianta Aorus X3, echipată cu ecran WQHD de 13″ suportând rezoluţia 2560×1440.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult