Windows 8 – marele debut în luna octombrie

20.03.2012
Windows 8 - marele debut în luna octombrie

Microsoft lucrează de zor pentru finalizarea sistemului Windows 8 înainte sfârşitul acestei veri, pregătind terenul pentru lansarea noii versiuni Windows în preajma lunii octombrie.

Windows 8

Surse de încredere citate de agenţia de ştiri Bloomberg, au afirmat că la momentul lansării pe piaţă vor fi disponibile mai puţin de 5 modele de tablete cu sistem de operare Windows 8 pentru dispozitive ARM. Microsoft speră să combine construcţia suplă şi uşoară a tabletelor ARM cu versatilitatea unui sistem de operare Windows, pentru a obţine o armă redutabilă cu care să atace supremaţia Apple în piaţa tabletelor.

Chiar dacă noile informaţii confirmă aşteptările specialiştilor, pentru un calendar precis de lansare va trebui să mai aşteptăm până în luna aprilie, când Microsoft va da mai multe detalii în cadrul unui eveniment din industria IT.

Chiar dacă oficialii Microsoft au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, aceştia precizat totuşi că plănuiesc lansarea ediţiei Windows 8 pentru dispozitive ARM în acelaşi timp cu versiunea x86 pentru sisteme PC. Chiar şi aşa, ambiţiile companiei pentru cucerirea a pieţei tabletelor ar putea fi puse sub semnul întrebării de lipsa de varietate în oferta de tablete cu Windows 8.

Şi mai grav este că cerinţele stringente impuse de Microsoft asupra configuraţiei hardware ar putea face ca oferta oricum săracă de tablete cu Windows 8 să fie compusă doar din modele scumpe. Alături de cele 4-5 tablete cu arhitectură ARM, am mai putea vedea şi câteva modele echipate cu procesor x86, mai grele, mai voluminoase şi mai costisitoare decât suratele cu sistem Android sau iOS. Cu aceste premize, simpla prezenţă a sistemului de operare Windows 8 ar putea să nu fie suficientă pentru a impulsiona adoptarea în masă a noi platforme Microsoft pentru tablete.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult