Gigabyte a lansat Aero 14, un laptop de gaming cu adevărat portabil

06.07.2016

Gigabyte oferea seria de laptop-uri Aorus pentru gamerii cu pretenţii, însă aceste modele erau de multe ori prea mari şi prea grele pentru a putea fi considerate computere „portabile”. Compania doreşte să rezolve aceste probleme cu noua serie Aero, anunţată la Computex, care vine cu hardware puternic într-un format mic, putând fi folosite cu succes şi de către cei care doresc să lucreze departe de un birou, dar care au înclinaţii spre gaming.

Noile ultrabook-uri de gaming de la Gigabyte, Aorus 14, vin cu design neobişnuit pentru acest segment de piaţă. În locul designului agresiv, compania foloseşte culori deschise precum verde şi portocaliu pentru capacul din spate, întregul computer fiind realizat din aluminiu. După cum sugerează şi numele, display-ul măsoară 14” în diagonală şi afişează imagini în rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Având în vedere că vorbim despre laptop-uri de gaming, la capitolul performanţă nu au fost făcute compromisuri. Toate vin echipate cu procesoare Intel Core i7 din seria H, GPU NVIDIA GeForce GTX 970M şi memorie RAM DDR4. De asemenea, unitatea de stocare este SSD pe interfaţă M.2 PCIe Gen3, iar printre conexiunile disponibile se regăsesc şi mufe USB Type-C şi HDMI 2.0.

Tastatura oferă câteva opţiuni software pentru personalizare cu funcţii macro, însă nu este clar cât de mult o vor aprecia gamerii, aceasta fiind echipată cu taste cu o cursă foarte mică. La 1,89 kg şi 19,9mm în grosime, Aero 14 de la Gigabyte este unul dintre cele mai subţiri şi mai uşoare laptop-uri de gaming de pe piaţă. Acesta a intrat deja la vânzare în anumite pieţe, la un preţ de intrare de 1599 de dolari pentru configuraţia de bază.

Citeşte şi Gigabyte Aero 14, un laptop ultra-portabil pentru jocuri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult