Gigabyte Aero 14, un laptop ultra-portabil pentru jocuri

02.06.2016
Gigabyte Aero 14, un laptop ultra-portabil pentru jocuri

Recomandate prin supleţe şi greutate redusă, sistemele ultrabook în general nu sunt asociate cu jocurile PC, puterea de procesare necesară fiind peste posibilităţile de răcire şi alimentare oferite de un laptop compact. Cei de la Gigabyte ne demonstrează însă contrariul, lansând un portabil care înghesuie o placă video NVIDIA de ultimă generaţie şi procesor Core i7 într-o carcasă de 19.9 mm grosime.

În corpul de numai 2 KG,  Aero 14 adăposteşte o configuraţie Intel cu procesor Core i7 din familia Skylake, ajutat cu 32GB memorie DDR4. Piesa de rezistenţă este însă placa video dedicată, viitorii cumpărători având de ales între modelul GeForce GTX 970M cu 1280 unităţi de procesare, sau GeForce GTX 965M cu 944 unităţi de procesare. Laptopul dispune de un ecran IPS cu rezoluţie QHD, însă avem şi doi conectori HDMI 2.0 care permit folosirea a două ecrane 4K suplimentare, funcţionând cu rată de actualizare a imaginii la 60Hz. Opţiunile pentru conectivitate mai includ DisplayPort, respectiv slot PCIe 3.0 pentru instalarea unui dispozitiv SSD.

Aparent, configuraţia îndrăzneaţă nu vine cu compromisuri la partea de autonomie, Gigabyte Aero 14 oferind până la 10 ore de mobilitate.

Spre deosebire de alte portabile pentru jocuri, Aero 14 vine fără arsenalul de LED-uri multicolore şi ornamente stridente, inginerii Gigabyte optând doar pentru câteva culori de carcasă şi inserţii din fibră de carbon.

Din păcate Gigabyte nu a dezvăluit şi un calendar de lansare, sau preţurile rezervate noii serii de laptopuri. 

Vezi si Acer Aspire R 14 [REVIEW]

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult