Gigabyte reîmprospătează seria de laptopuri de gaming AORUS la CES

08.01.2015
Gigabyte reîmprospătează seria de laptopuri de gaming AORUS la CES

Gigabyte a lansat anul trecut o nouă gamă de laptop-uri de gaming numită AORUS, iar anul acesta a adus configuraţiile la zi, integrând cele mai noi panouri pentru monitoare şi cipuri grafice de generaţie nouă. Rezultatele sunt noile modele AORUS X3 Plus v3, X5 şi X7 Pro, laptop-uri de dimensiuni diferite, care promit performanţă de invidiat în jocuri video.

Gigabyte AORUS X7 Pro

Mezinul familiei AORUS, X3 Plus v3, este un computer portabil cu un display a cărui diagonală măsoară 13,9”, iar Gigabyte îl laudă spunând că este „cel mai uşor laptop care include un cip grafic NVIDIA GTX 970”.  Având în vedere că acesta cântăreşte doar 1,87 kg, este foarte posibil ca această afirmaţie să fie adevărată, cu atât mai impresionant având în vedere restul configuraţiei şi grosimea de numai 22,9 mm.  Modelul de bază include un procesor Intel Core i7-4710HQ, 8 GB memorie RAM, cât şi stocare pe SSD mSATA, care poate fi configurată cu până la trei unităţi în RAID 0. Preţul de pornire este de 2200 de dolari şi se va lansa la sfârşitul acestei luni.

Cel mai interesant model este probabil AORUS X5, care poate fi configurat cu display de 15,6” Full HD sau UHD (bazat pe panouri IGZO). Modelul de bază integrează două cipuri grafice GTX 965M, care în teorie ar trebui să ofere performanţă de top în jocuri video. Faptul că include două cipuri grafice ar trebui să ajute la disiparea mai eficientă a căldurii. Aorus X5 cântăreşte 2,5 kg, măsoară 22,9 mm în înălţime şi oferă trei lăcaşuri M.2 pentru SSD-uri, cât şi patru lăcaşuri pentru plăcuţe de memorie RAM. Preţul pentru modelul de bază bază porneşte de la 2300 de dolari şi urcă până la 2800, în funcţie de extra opţiunile alese. Noul Aorus X5 va fi lansat însă abia în primăvară.

Gigabyte a anunţat şi un laptop de gaming cu diagonala de 17,3”: Aorus X7 Pro. Acesta integrează un panou IPS Full HD, trei port-uri mSATA configurabile în RAID 0, cât şi un HDD de 2 TB şi patru lăcaşuri pentru memorie RAM. Marele avantaj al său este configurarea a două cipuri NVIDIA GTX 970M în SLI, care oferă performanţă cu 30% mai bună decât un singur GTX 980M. La 3 kg, acesta clar nu este destinat plimbărilor prin oraş, însă având în vedere dimenisunile sale, Gigabyte cu siguranţă a construit Aorus X7 Pro pe post de desktop replacement. Preţul său începe de la 2600 de dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult