Google pregăteşte un nou Chromebook Pixel

24.02.2015
Google pregăteşte un nou Chromebook Pixel

Chrome OS şi seria de laptopuri Chromebook nu sunt termeni asociaţi de obicei cu dispozitive premium. Chromebook Pixel a fost excepţia de la regulă, care a adus specificaţii superioare, design atrăgător şi un preţ pe măsură, iar Google pare să îşi încerce norocul din nou. Renee Niemi, responsabilă pentru implementările Android şi Chrome la locul de muncă şi în educaţie, a confirmat că un urmaş al acestui computer va fi lansat în curând.

Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului TeamWork 2015, unde Niemi nu numai că a confirmat că Google lucrează la un nou Chromebook Pixel pe care plănuieşte să îl aducă pe piaţă, ci şi cine sunt utilizatorii care au cumpărat varianta precedentă. Aparent Pixel nu este un produs destinat consumatorilor de rând. Asemeni headset-ului Glass, acesta este orientat în principal către dezvoltatori, aceştia reprezentând 85% dintre utilizatori. Aparent această variantă de Chromebook doreşte să demonstreze ce se poate face cu un hardware puternic pe această platformă.

Având în vedere preţul de 1300 de dolari al originalului, nu este de mirare că nu s-au creat cozi la magazinele care îl comercializau, mai ales când luăm în considerare limitările sistemului de operare Chrome OS. În teorie, un Chromebook realizat de Acer, spre exemplu, poate îndeplini aceleaşi funcţii precum Pixel. Diferenţele evidente atât la la exterior, Chromebook-ul de la Google fiind realizat din materiale de calitate superioară, cât şi din punct de vedere al hardware-ului inclus, cu un display cu rezoluţie înaltă şi procesor performant.

Momentan nu există detalii despre noul Pixel, însă ne putem aştepta la un display cu aspect ratio 3:2, procesor be arhitectură Broadwell şi durată de utilizare mai lungă a bateriei. Probabil vom afla primele detalii în cadrul evenimentului I/O din luna mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult