HP a anunţat EliteBook Folio 1020, un laptop Intel Core-M cu o greutate de numai un kilogram

02.12.2014
HP a anunţat EliteBook Folio 1020, un laptop Intel Core-M cu o greutate de numai un kilogram

Lenovo Yoga 3 Pro, pe care l-am testat şi noi de curând, a fost doar unul dintre primele laptopuri ultra-portabile care folosesc noua familie de procesoare Intel Core-M. Compania HP a dezvăluit astăzi că va lansa şi ea două laptopuri subţiri şi uşoare bazate pe această soluţie, însă cei care vor dori să intre în posesia uneia dintre cele două versiuni hardware ale modelului EliteBook Folio 1020 vor trebuie să se înarmeze cu răbdare deoarece acestea vor sosi pe piaţă abia în prima parte a anului viitor.

EliteBook Folio 1020 foloseşte un procesor Intel Core-M cu răcire pasivă şi-l completează cu 8 GB de memorie RAM şi o unitate de stocare SSD cu o capacitate de 128 sau 256 GB. Lista incompletă de dotări publicată în acest moment include o baterie capabilă să ofere o autonomie de 9 ore, o carcasă rezistentă care este certificată  MIL-STD 810G, o cameră Web cu rezoluţie HD şi un sistem audio stereo cu procesare DTS Studio Sound. Fiind vorba de o gamă destinată sectorului business, EliteBook Folio 1020 oferă vPro, TPM, cititor de amprente şi un BIOS cu protecţie.

Versiunea de bază a laptopului va oferi un ecran de de 12,5” cu rezoluţie Quad HD şi suprafaţă tactilă opţională, aceasta urmând să aibă o greutate de 1,2 kilograme şi o grosime de 15,7 milimetri. Acest model va fi disponibil începând cu luna februarie a anului viitor.

EliteBook Folio 1020 Special Edition va plusa cu o carcasă uşoară fabricată din aliaj de magneziu şi fibră de carbon, ceea ce permite atingerea unei greutăţi incredibile de numai 1 kilogram. Ecranul va avea aceeaşi diagonală şi rezoluţie, însă va abandona suprafaţa tactilă. Modelul Special Edition va fi disponibil începând cu luna aprilie a anului viitor.

Preţurile şi disponibilitatea regională a produselor EliteBook Folio 1020 şi EliteBook Folio 1020 Special Edition nu au fost dezvăluite în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News