Laptop-ul de gaming Razer Blade a primit upgrade la procesoare Kaby Lake

16.02.2017
Laptop-ul de gaming Razer Blade a primit upgrade la procesoare Kaby Lake

Intel a lansat anul trecut seria de procesoare Kaby Lake pentru laptop-uri în versiunile ultra-low voltage, însă abia de curând au început producătorii să primească şi livrări pentru variantele mai puternice, numai bune de integrat în computere portabile pentru gaming. Cel mai nou producător care face trecerea la noile Intel Core i7 din generaţia a şaptea este Razer, care a actualizat hardware-ul computerului său de top, modelul Blade cu display de 14”. Acest upgrade vine însă şi cu un preţ uşor ridicat.

În ciuda upgrade-ului, Razer Blade rămâne însă neschimbat la exterior. Acesta vine în acelaşi corp subţire realizat din aluminiu de culoare neagră, cu tastatură retroiluminată cu LED-uri RGB „Chroma” şi cu un trackpad de dimensiuni generoase. Ce lipseşte de pe Blade este un numpad, însă având în vedere dimensiunile scăzute care asigură portabilitate ridicată, lipsa acestor taste nu este foarte gravă.

La interior, Razer Blade integrează un procesor Intel Core i7-7700HQ la 2,8 GHz (boost până la 3,8 GHz), 16 GB memorie RAM, SSD de 256 GB, cip grafic NVIDIA GTX 1060 şi un display Full HD. Această variantă este disponibilă chiar acum pentru comandă de pe site-ul Razer, urmând ca un model superior să apară în primăvară. Acesta va fi aproape identic, însă va fi echipat cu un ecran 4K cu panou tactil. Având în vedere placa grafică GTX 1060 de la NVIDIA şi dimensiunile reduse ale display-ului, probabil că această versiune nu va fi foarte populară, întrucât hardware-ul nu este capabil să ruleze jocuri în acastă rezoluţie. Desigur, autonomia va avea cu siguranţă de suferit.

Site-ul pentru Statele Unite este momentan singurul care listează noul Razer Blade, la un preţ de 1.899 dolari, care a crescut cu 100 de dolari faţă de preţul modelului anterior, echipat cu procesoruil echivalent din gama Skylake.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult