Lenovo P52: un laptop cu 128 GB memorie RAM

14.06.2018
Lenovo P52: un laptop cu 128 GB memorie RAM

Laptop-urile moderne au fost ajunse din urmă de smartphone-uri atunci când vine vorba despre memorie RAM. În continuare 8 GB RAM sunt de ajuns pentru multe dintre cazurile de utilizare mobilă, iar multe modele de laptop-uri pot fi configurate cu maximum 16 GB. Ei bine, Lenovo tocmai a anunţat o staţie de lucru mobilă numită ThinkPad P52, care poate fi configurată cu până la 128 GB RAM, laptop-ul fiind dedicat profesioniştilor care doresc să lucreze la proiecte de realitate virtuală.

ThinkPad P52 arată la prima vedere ca un laptop de productivitate destul de obişnuit, cu o carcasă gri şi cu dimensiuni normale. Acesta poate însă să fie configurat cu cele mai puternice procesoare mobile de la Intel din gama Xeon (hexacore), cu ecran de 15” şi rezoluţie 4K, până la 6 TB spaţiu de stocare şi 128 GB memorie RAM. Cipul grafic este un Quadro P3200 de la NVIDIA, o soluţie profesională care va uşura lucrul în aplicaţii 3D complexe.

Fiind vorba despre un laptop de productivitate de top, acesta nu duce lipsă nici de port-uri. Avem de a face cu două Thunderbolt 3 pe format Type-C, un HDMI 2.0, un mini DisplayPort, trei USB Type-A, jack de căşti şi un port Ethernet. Este important de menţionat că port-urile Thunderbolt pot oferi suport pentru ecrane 8K, la nevoie.

Desigur, acest laptop nu este dedicat utilizatorilor de rând, fiind mai degrabă o unealtă pentru mediul profesional. Cu toate acestea, avem de a face cu unul dintre primele laptop-uri de pe piaţă care oferă atât de multă performanţă într-un corp obişnuit, fără a vorbi despre un computer pentru gaming, fără luminiţe RGB sau alte brizbriz-uri colorate. Lenovo P52 va fi disponibil la sfârşitul lunii iunie, însă preţul nu a fost încă dezvăluit.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult