Lenovo vor oferi laptop-uri cu sisteme de operare Linux

07.08.2007
Lenovo vor oferi laptop-uri cu sisteme de operare Linux

Lenovo a hotărât să adopte Linux-ul ca unul din sistemele de operare disponibile pentru laptop-urile sale. Notebook-urile Lenovo ThinkPad vor fi echipate cu o distribuţie SUSE Linux, urmând un curent pornit de Dell, cu ale lor sisteme mobile echipate cu Ubuntu. Astfel, popularitatea sistemului de operare Open Source pare să crească din ce în ce mai mult, estimându-se că la nivel mondial 6% din sisteme sunt echipate cu o distribuţie Linux. Mult totuşi în urma sistemelor de operare Windows, care deţin peste 80% din piaţă.

Distribuţiile Linux sunt în general mult mai fiabile şi lipsite de erori decât produsele Microsoft, însă din punct de vedere al interfeţei şi uşurinţei în utilizare mai au mult de recuperat faţă de Windows. Versiunile actuale, precum ultimul Ubuntu 7.04 Feisty, acordă o antenţie deosebită tocmai acestui aspect critic şi de aceea reuşesc să fure din ce în ce mai mulţi utilizatori ai sistemului de operare produs de gigantul american.

Lenovo Linux Suse

Pe lângă clasicele avantaje ale Linux-ului, un laptop echipat cu un sistem de operare Open Source va fi şi mai ieftin decât unul echipat cu Windows. Iar acest factor poate fi şi el unul din motivele pentru care două din cele mai mari companii producătoare de notebook-uri din întreaga lume, Lenovo şi Dell, oferă soluţii bazate pe Linux.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News