Macbook Air 12″ din nou în lumina reflectoarelor în imagini spion

23.01.2015
Macbook Air 12

Există puţine dubii despre existenţa unui nou model de Macbook Air cu display de 12”. După repetate zvonuri care sugerau dimensiunile, capabilităţile şi noile direcţii în care Apple vrea să ducă seria de computere portabile, avem în sfârşit imagini spion cu una dintre componentele presupusului Macbook nou. Fără să uimească pe nimeni, se pare că zvonurile de până acum au fost de încredere, confirmând câteva dintre detaliile lansate anterior.

Noul laptop va oferi un display cu diagonala de 12”, lucru confirmat de imaginile publicate de iFanr, un site de tehnologie din China. Putem vedea noul capac al computerului, care găzduieşte ecranul, camera web iSight şi logo-ul Apple de pe spate. Deşi ne-am aştepta ca totu să fie standard pentru un Macbook, se pot observa mai multe diferenţe decât ne-am fi aşteptat. Seria Macbook Air a avut încă de la debut în jurul display-ului o ramă argintie, care pare acum să fi fost înlocuită cu o variantă neagră, asemeni computerelor Macbook Pro.

De altfel, rama pare să fie mult mai mică faţă cea de pe oricare alt laptop Apple. Nu poate fi confirmat momentan din cauza imaginilor întunecate, însă pe orizontală, display-ul pare să fie edge-to-edge, fără spaţiu între display şi marginea metalică. Pe spatele capacului, poate fi observat nelipsitul logo Apple, însă acesta nu mai este protejat de plastic alb transparent. În locul său a fost inclus un logo negru, probabil metalic (asemeni iPhone 6), care nu se mai aprinde, probabil pentru a ajuta la realizarea unui computer mai subţire.

Cu toate că integrează un display de 12”, noul Macbook pare să fie comparabil în dimensiuni cu fratele său mai mic de 11”. După cum sugerau si zvonurile, eliminarea ramei şi a spaţiului din jurul tastaturii par să fie de ajuns pentru a păstra dimensiunile scăzute. Imaginile compară capacul de Macbook Air 12 cu un Macbook Pro cu display de 13” şi un iPad Air, iar rezultatele sunt impresionante. Computerul reuşeşte să fie semnificativ mai mic decât varianta Pro şi îndeajuns de mare faţă de iPad pentru a justifica existenţa sa.

Nu avem încă informaţii care să confirme restul de zvonuri despre noul Air, precum lipsa port-urilor de pe laterale şi rezoluţia display-ului. Având în vedere că Apple integrează în majoritatea produselor sale ecrane care intră în categoria „retina”, cu densitate mare a pixelilor, am putea presupune că un nou Air va urma acest trend. De asemenea, lista de specificaţii hardware lipseşte cu desăvârşire, singurele detalii disponibile făcând referire la procesor, care pare a fi un Intel Core M pe arhitectură Broadwell, care nu necesită răcire activă. Apple încă nu a anunţat vreun eveniment pentru începutul anului, ceea ce sugerează că va mai dura ceva vreme până când vom vedea noul Macbook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult