MacBook Air face escală în România

04.03.2008
MacBook Air face escală în România

La mai puţin de două luni de la anunţarea lui MacBook Air, cel mai subţire notebook din lume, importatorul oficial Apple în România, I.R.I.S, a anunţat disponibilitatea modelului în curând şi pe meleagurile noastre.

Evenimentul de lansare a avut loc azi, 4 martie, in cadrul cafenelei Starbucks din Plaza România. După cum se ştie Starbucks este unul din partenerii importanţi Apple, motiv pentru care a fost şi aleasă locaţia pentru evenimentul de lansare.

MacBook Air

Într-un cadru relaxat am asistat la prezentarea caracteristicilor lui MacBook Air, caracteristici pe care le-am discutat şi criticat în ianuarie, cu ocazia lansării oficiale din cadru MacWorld San Francisco. Cel mai important lucru este însă faptul că am apucat să ne şi jucăm puţin cu MacBook Air, experienţă pe care Internetul nu ţi-o poate pune la dispoziţie, în ciuda multitudinii de review-uri care tratează subiectul.

MacBook Air

Ca mai toate produsele Apple şi MacBook Air impreasionează prin dimensiuni (mai puţin de 2 centimetri în cel mai gros punct), design şi construcţie (apropiată de perfecţiune). Lucru care îţi taie avântul este preţul: ~ 6900 RON pentru versiunea de bază, cu harddisk P-ATA de 80 GB şi procesor Core 2 Duo la 1.6 GHz. Dacă mai adaugi câteva accesorii gen unitate optică externă şi adaptor de reţea Ethernet preţul sare lejer de 7500 RON, mult prea mult pentru un laptop cu posibilităţi de conectare reduse (un singur port USB, lipsă slot PCMCIA/Express Card şi 3G).

MacBook Air

Până la urmă MacBook Air este un produs de lifestyle, raţiunile de ordin tehnic neavând sens în cazul celui mai subţire notebook din lume. Cu toate acestea nu poţi să nu te uiti la concurenţa reprezentată de Sony Vaio TZ şi Toshiba Portege R500.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News