Mic dar potent, Fujitsu Lifebook U810

15.08.2007
Mic dar potent, Fujitsu Lifebook U810

PC-ul ultra-mobil Fujitsu Lifebook U810, ce are la bază platforma Intel Ultra Mobile Platform 2007, promite o funcţionalitate de invidiat, în ciuda dimensiunilor reduse şi a procesorului nu foarte puternic (Intel A110), dar extrem de eficient din punct de vedere al consumului.

Cine se hotărăşte să dea aproape 1000$ pe noul Lifebook U810, trebuie să se astepte la aproximativ 5,5 ore de autonomie, timp în care poate să-şi facă o impresie generală despre posibilităţile acestui mini-notebook. Display-ul este un touchscreen rotativ WSVGA de 5.6” şi 1024 x 600 pixeli rezoluţie ce facilitează utilizarea dispozitivului atunci când tastatura QWERTY devine obositoare.

După cum spuneam, termenul ce-l caracterizează pe U810 este funcţionalitatea. Într-adevăr, micuţul UMPC rulează aplicaţiile standard existente pe mult mai dotatele laptop-uri. Nu ştiu însă cum se comportă cu celelalte tipuri de programele, mai puţin “standardizate”. Totuşi, memoria de 1 GB RAM este suficientă pentru a face faţă unor cerinţe superioare, dar HDD-ul de 40 GB nu îţi va oferi cine ştie ce lux de stocare.

La capitolul conectivitate este complet, zic eu. Wi-Fi, Bluetooth, cititor de card-uri SD/CF, mai vrei ceva? Aici nu ştiu ce s-ar mai putea adăuga, dar pe partea de multimedia şi “diverse” ai la îndemână senzorul biometric pentru amprente şi un webcam cu ajutorul căruia te vei face cunoscut lumii şi fizic, nu doar prin ceea ce spui şi faci.

Fujitsu Lifebook U810 UMPC va fi disponibil din data de 18 septembrie 2007.

Fujitsu Lifebook U810

Urmărește Go4IT.ro pe Google News