Microsoft promite noi produse cu Windows 8, mai mici şi mai ieftine decât cele lansate până acum

Microsoft promite noi produse cu Windows 8, mai mici şi mai ieftine decât cele lansate până acum

Potrivit dezvăluirilor făcute de Peter Klain, unul dintre directorii Microsoft, gigantul software colaborează îndeaproape cu partenerii OEM pentru realizarea unei noi generaţii de dispozitive touch cu sistem Windows 8, ce vor intra pe piaţă în lunile următoare având preţuri mai competitive decât precedentele.

Microsoft promite noi produse cu Windows 8, mai mici şi mai ieftine decât cele lansate până acum

Conform unor informaţii încă neconfirmate, noul val de dispozitive se va concentra pe ediţia x86 a sistemului Windows 8, evitând astfel soarta avută de majoritatea dispozitivelor cu Windows RT – evitate de utilizatori din pricina ofertei sărace de aplicaţii compatibile şi în cele din urmă scoase din fabricaţie sau vândute la preţ redus pentru epuizarea stocurilor de produse rămase în depozite.

Pentru noul val de produse, Microsoft apelează la noua generaţie de procesoare Atom din familia Bay Trail – ce vor ajunge în tablete şi laptopuri convertibile pentru bugete modeste, respectiv procesoare din familia Haswell pentru sisteme ultrabook şi laptopuri convertibile din gama superioară de preţuri.

Potrivit unor estimări făcute chiar de CEO-ul Intel, Paul Otellini, cele mai ieftine laptopuri echipate cu ecran touch şi procesoare Intel Atom vor avea preţuri de pornire începând de la 200 dolari.

Cele mai ieftine laptopuri cu ecran touch-screen vor avea preţuri de pornire începând de la 200 dolari

Cu noul val de dispozitive Windows 8 Microsoft pare să încerce o aliniere faţă de noile tendinţe observate în piaţa tabletelor, unde preferinţele utilizatorilor favorizează modele cu ecran de 7 – 7.9 inch oferite la preţuri din ce în ce mai mici. Potrivit estimărilor formulate de analiştii NPD DisplaySearch, această categorie va conta pentru aproximativ 4 % din totalul livrărilor de tablete pentru anul 2013, oferind o nişă de piaţă pe care Microsoft nu are cum să o ignore.

Comparate cu oferta de tablete bazate pe Android sau iOS, alternativele cu Windows 8 promise de Microsoft ar trebui să aibă un atu important pentru impulsionarea cifrelor de vânzări – compatibilitatea cu aplicaţii x86 pentru PC. Cât despre noul val de sisteme ultrabook şi laptopuri cu ecrane touch, rămâne de văzut dacă simpla ajustare a preţurilor la un nivel mai redus va fi de ajuns pentru impulsionarea vânzărilor, după primirea rece de care a avut parte până acum sistemul Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult