Noile laptopuri ASUS ZenBook şi VivoBook, disponibile în România

08.06.2018
Noile laptopuri ASUS ZenBook şi VivoBook, disponibile în România

Văzute mai întâi la Computex, noile portabile ASUS ZenBook şi VivoBook au fost prezentate şi la Bucureşti. Printre acestea se numără şi ZenBook Pro 15, laptopul echipat cu un al doilea ecran (ScreenPad) instalat în locul touchpad-ului tradiţonal, ZenBook S şi o linie completă de notebook-uri VivoBook.

Noile modele ZenBook sunt ZenBook Pro 15 (UX580) şi ZenBook S (UX391). ZenBook Pro 15 dispune de ScreenPad, o nouă modalitate de a interacţiona cu ZenBook, care se adaptează nevoilor utilizatorului.

ZenBook Pro 15 este un model profesional echipat cu procesoare de top, inclusiv Intel Core i9, placă video GeForce GTX 1050Ti, SSD PCIe x4 de 1TB, viteze gigabit cu Intel Wireless-AC şi Intel Thunderbolt. ZenBook S este un ultraportabil premium cu Windows 10 şi diagonală de 13,3”, care îndeplineşte standardele militare de durabilitate MIL-STD-810G.

VivoBook S15 (S530) şi VivoBook S14 (S430)

Acestea sunt disponibile în cinci culori vibrante – verde, gri stelar, albastru argintiu, gri metalic şi auriu glaciar – şi câteva opţiuni de finisare incluzând textură ţesută, pentru un aspect deosebit. VivoBook S15 şi VivoBook S14 cântăresc 1.8kg, respectiv 1.4kg, ambele notebook-uri având o grosime a carcasei nu mai mare de 18mm. Balamaua ErgoLift ridică tastatura pentru a oferi o experienţă confortabilă de tastare, similară cu o tastatură de desktop şi îmbunătăţeşte, de asemenea, răcirea pentru o mai bună stabilitate.

VivoBook S15 şi S14 sunt primele modele din seria VivoBook care dispun de designul NanoEdge pe trei laturi, cu margini şi mai subţiri pe partea superioară şi pe lateralele panoului. Acest lucru conferă modelului VivoBook S15 un raport ecran/corp de 86%, în timp ce modelul VivoBook S14 ajunge la un raport ecran/corp de 84% pentru o experienţă de neegalat într-un format mult mai compact. VivoBook S15 şi VivoBook S14 au la bază procesoarele Intel Core i7 din cea de a opta generaţie cu grafică NVIDIA GeForce MX150. Ambele notebook-uri dispun de un design dual-storage, VivoBook S15 folosind SSD-uri de până la 512GB şi hard disk-uri de 2TB.

Noile modele VivoBook S vor ajunge pe piaţa locală în trimestrul al treilea, preţurile pornind de la aproximativ 2350 de lei (TVA inclusiv).

VivoBook S13 (S330)

VivoBook S13 de asemenea beneficiază de designul NanoEdge, oferind un raport ecran/corp de 89%. Rama de subţire de 4,3mm a permis ca panoul de 13” să fie montat într-o carcasă similară ca dimensiuni cu cea a unui model tradiţional de 11”. În ciuda dimensiunii compacte, VivoBook S13 dispune de procesor Intel Core i7 din a opta generaţie şi grafică NVIDIA GeForce MX150,.

VivoBook Flip 14 (TP412)

VivoBook Flip 14 (TP412) este un nou membru al seriei VivoBook Flip de laptopuri convertibile echipate cu Windows 10. Cesta dispune de un ecran rabatabil la 360 de grade şi poate fi utilizat ca notebook, stand, în mod cort şi mod tabletă – sau în orice alt mod între acestea. VivoBook Flip 14 are un profil subţire de 17,6mm, cântăreşte 1,5Kg şi dispune de ecran touchscreen cu ramă subţire de 6,15mm. Configuraţia poate include procesoare Intel Core i7 din a opta generaţie, 16GB de memorie RAM şi SSD-uri de până la 1TB. VivoBook Flip 14 este echipat cu un touchpad având senzor de amprente integrat şi oferă suport pentru stiloul electronic activ Window Hello.

ZenBook Pro 15 (UX580)

ZenBook Pro este o familie de laptopuri de înaltă performanţă, echipate cu Windows 10, destinate utilizatorilor profesionişti. Seria preia noul ScreenPad, oferind un touchscreen color care oferă noi modalităţi de a interacţiona atât cu aplicaţiile Windows, cât şi cu şi programele dedicate, numite aplicaţii ScreenPad.

ScreenPad dispune de funcţii adaptive, cu instrumente dependente de context, pentru a îmbunătăţi fluxurile de lucru şi productivitatea şi este complet personalizabil, permiţând utilizatorilor să-şi individualizeze experienţa de lucru. Aplicaţiile suportate în mod curent includ: Microsoft Word, Excel, PowerPoint şi YouTube, în curs de pregătire fiind alte aplicaţii populare precum ASUS Sync, care le va permite utilizatorilor să controleze telefonul via ScreenPad.

ScreenPad oferă, de asemenea, o excelentă oportunitate pentru dezvoltatori de a crea noi aplicaţii dedicate sau moduri de integrare a aplicaţiilor desktop, oferind utilizatorilor posibilităţi nelimitate.

ZenBook Pro 15 este un model profesional care dispune de procesoare Intel Core i9, hexa-core, placă video GeForce GTX 1050Ti, SSD-uri PCIe x4 de 1TB, porturi Thunderbolt 3 şi Wi-Fi de clasă gigabit. Ecranul de 15.6” foloseşte panou 4K UHD NanoEdge, validat PANTONE cu acoperire de 100% a spectrului de culoare Adobe RGB, cu acurateţe a culorii ∆E (Delta-E)

ZenBook Pro 15 este oferit într-o carcasă cu finisaj metalic, disponibil în culorile Deep Dive Blue şi Rose Gold.

Modelul UX580GE este aşteptat în România în cel de-al treilea trimestru din 2018, preţurile pornind de la aproximativ 8000 de lei (TVA inclusiv).

ZenBook S (UX391)

ZenBook S (UX391) este un ultraportabil de 13,3 inci, cu Windows 10, ce oferă portabilitate fără efort, performanţă şi conectivitate fără compromis pentru utilizatorii aflaţi în mişcare, fiind testat pentru a îndeplini standardele militare MIL-STD-810G de durabilitate.

Având un profil de numai 12,9mm şi un corp metalic de numai 1Kg, sofisticatul ZenBook S este finisat în culorile Deep Dive Blue sau Burgundy Red cu margini Rose Gold tăiate cu diamantul, completate de finisajele metalice inspirate de filosofia Zen, pentru un aspect premium. ZenBook S încorporează noua balama ErgoLift ce permite înclinarea tastaturii cu 5,5 grade pentru mai mult confort în utilizare. Carcasa ridicată îmbunătăţeşte fluxul de aer şi performanţa audio. Având la bază procesoarele Intel Core din cea de a opta generaţie şi SSD-urile super-rapide PCIe x4, ZenBook S dispune, de asemenea, de ecrane touchscreen 4K UHD NanoEdge şi oferă o autonomie de până la 13,5 ore, pentru performanţe pe tot parcursul zilei de lucru. Pentru conectivitate ultra-rapidă, două dintre cele trei porturi USB-C suportă Thunderbolt 3.

ZenBook S (UX391UA) va fi disponibil în România începând din 11 iunie, la un preţ de aproximativ 5500 de lei (configuraţie cu procesor Intel Core i7-8550U, 8GB RAM şi 256GB SSD).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult