Noile Macbook-uri ar putea veni cu un nou tip de conector MagSafe şi cu „Magic Toolbar”

24.10.2016
Noile Macbook-uri ar putea veni cu un nou tip de conector MagSafe şi cu „Magic Toolbar”

Port-ul de încărcare MagSafe de la Apple a fost încă de la debutul său unul dintre cele mai mari avantaje ale laptop-urilor Macbook faţă de concurenţă. Acesta nu numai că poate duce la evitarea accidentelor în cazul în care cineva se împiedică de cablul de alimentare, însă acesta este şi reversibil, şi se conectează automat odată ce este aproape de cablu, fiind foarte util în special noaptea. Odată cu noul Macbook cu display de 12”, Apple a adoptat încărcarea prin USB Type-C, iar noile laptop-uri care vor fi dezvăluite joi ar putea trece de asemenea la acest standard, însă noi zvonuri spun că Apple pregăteşte un conector MagSafe compatibil cu noile mufe.

Informaţiile vin din partea lui Ming-Chi Kuo, analist care oferă de obicei sfaturi celor care doresc să investească în compania Apple. Acesta are de obicei informaţii corecte despre următoarele produse ale companiei şi urmăreşte rapoartele furnizorilor de componente pentru a intui ce capabilităţi noi primesc noile dispozitive. Conform Kuo, listele de componente livrate către fabricile Apple sugerează integrarea unui port USB Type-C cu o mufă magnetică, care se desprinde în cazul unui accident.

Designul nu este foarte diferit faţă de ce am văzut deja în alte produse de pe piaţă, fiind deja disponibile alternative similare. Practic, mufa USB Type-C rămâne conectată la port-ul de pe laptop, în timp ce restul cablului se desprinde în siguranţă. Cele două componente sunt ţinute împreună de un magnet, acestea putând fi conectat în orice sens.

Tot Kuo vine cu noi informaţii despre mult zvonitul display secundar de pe noile Macbook-uri. Acesta susţine că noua componentă va folosi un panou OLED cu capabilităţi touch şi va beneficia de un chipset secundar similar cu cel de pe Apple Watch. Noua funcţie de pe Macbook-uri ar putea purta numele „Magic Toolbar” sau „Control Strip”, care nu par ieşite din comun în comparaţie cu alte astfel de denumiri ale funcţiilor din macOS sau ale altor accesorii şi periferice.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 27 octombrie şi se pare că va fi dedicat în întregime noilor laptop-uri. Ming-Chi Kuo crede că sunt slabe şanse să vedem noi versiuni de iMac, Apple Thunderbolt Display sau Mac Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult