Noile modele de MacBook Pro cu Touch Bar interzise la examene în Statele Unite

31.01.2017
Noile modele de MacBook Pro cu Touch Bar interzise la examene în Statele Unite

Tehnologiile de text predictiv există de foarte multă vreme, însă abia în ultimii ani au început să devină o parte integrală a utilizării unui computer, fiind în trecut utilizate predominant pe smartphone-uri. Noul MacBook Pro de la Apple vine însă cu posibilitatea de a sugera corectarea textului în timp real folosind noul Touch Bar, prin afişarea cuvintele în forma lor corectă pe display-ul secundar. În Statele Unite, utilizarea unui astfel de laptop pentru susţinerea testului de barou al avocaţilor a fost intersiză sau limitată, întrucât ar putea compromite integritatea examenului.

ExamSoft, o companie producătoare de software folosit în susţinerea acestui examen, avertizează candidaţii că în anumite state, utilizarea unui MacBook Pro cu Touch Bar este interzisă. Alte state acceptă însă acest model, cu condiţia ca funcţia de text predictiv şi corectare automată să fie dezactivată pe durata examinării. Pentru a se asigura că studenţiii dezactivează corect această funcţionalitate, în sălile de examene vor exista tehnicieni instruiţi care să supravegheze operaţiunea.

În New York şi Colorado, candidaţii vor avea opţiunea de a-şi redacta de mână răspunsurile, sau se pot prezenta cu un alt computer pe care să fie instalată aplicaţia ExamSoft. Statele care interzic MacBook Pro-ul cu Touch Bar în totalitate sunt California, Oklahoma, massachusetts, West Virginia şi Pensylvania, în timp ce în alte state nu există o astfel de limită. Candidaţii sunt încurajaţi să se informeze în aceste privinţe înainte să se prezinte la examen, pentru a evita situaţii neplăcute.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult