Nook Tablet – eBook Reader performant sau tabletă entry-level?

08.11.2011
Nook Tablet – eBook Reader performant sau tabletă entry-level?

Barnes & Noble a lansat Nook Tablet, succesorul mai performant al tabletei Nook Color.

Nook Tablet

La rândul său, Nook Tablet este un produs promovat mai degrabă ca un eReader performant şi nu neapărat o tabletă în toată puterea cuvântului. Indiferent de părerea celor de la marketing, Nook tablet are de partea sa multe calităţi interesante, cum ar fi ecranul de 7 inch cu rezoluţie 1024 x 600 pixeli, bazat pe o matrice cu tehnologie IPS şi echipat cu interfaţă touch capacitivă.

Şi hardware-ul a primit un upgrade, noua tabletă beneficiind de procesor dual-core la 1 GHz, împreună cu 1 GB memorie RAM pentru rularea aplicaţiilor în condiţii optime. Colecţia de fişiere media şi cărţi în format electronic este acomodată în 16 GB memorie internă, spaţiu de stocare ce poate fi extins cu până la 32 GB prin ataşarea unui card de memorie micro SDHC. Accesul la internet este asigurat prin conexiune Wi-Fi 802.11n.

Nook Tablet se laudă cu o autonomie generoasă, de până la 9 ore timp de redare video sau 11.5 ore pentru lectura cărţilor în format electronic.

Sistemul de operare utilizat este Android Gingerbread, livrat împreună cu o paletă cuprinzătoare de aplicaţii preinstalate.

Nook Tablet

La nivel de design, Nook Tablet se prezintă într-o carcasă gri cu aspect cauciucat, ce încadrează ecranul într-o ramă destul de lată, dimensionată astfel încât să putem ţine tableta în palme fără a risca să obstrucţionăm vizibilitatea imaginii.

În ciuda facilităţilor oferite preţul de ahiziţie rămâne în limite rezonabile, Barnes & Noble cerând pentru Nook Tablet doar 249 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News